Herceg Novi: Uspješno završen projekat OH2O Polo

On je istakao da su nastojali i da podstaknu lokalne samouprave da se više uključe u kreiranje politika za mlade i sport, da kao naši klubovi ostvare bolju saradnju sa svojim kolegama
52 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Gojković Miloš Mračević, Foto: Slavica Kosić
Vladimir Gojković Miloš Mračević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.02.2017. 16:34h

Projekat OH2O Polo koji je finansiran kroz IPA CBC program prekogranične saradnje Republike Hrvatske i Crne Gore nakon 18 mjeseci uspješno je završen. Lider partner iz Crne Gore bio je PVK Jadran Carine, a iz Hrvatske VK Jug.

“Ovo je drugi projekat koji relizujemo u saradnji sa EU IPA CBC. Organizovana su prekogranični vaterpolo kampovi i takmičenja,kao i stručni seminari za trenere i menadžment klubova. Dio sredstava je odvojen za finansiranje sportske opreme za klubove. Kreirana je nova web stranica, postavljeni bilbordi i štampan promotivni materijal. Ponosni smo na činjenicu, da su naš i vaterpolo klubovi učesnici ovog projekta, jedini sportski subjekti u Crnoj Gori koji su realizovali evropske projekte. Iz ovih kampova i seminara dobili smo mnogo To nam, na neki način, daje vjetar u leđa da u budućem periodu apliciramo za neke nove poduhvate”, kazao je direktor PVK Jadrana Carine, Miloš Mračević .

On je istakao da su nastojali i da podstaknu lokalne samouprave da se više uključe u kreiranje politika za mlade i sport, da kao naši klubovi ostvare bolju saradnju sa svojim kolegama.

Trener Jadrana Vladimir Gojković je istakao da bez projekta OH2O ne bi mogli da realizuju brojne aktivnosti, mešu nikma i učšče mladih Jadranaša na kampovima za vaterpoliste. Svojevremeno je i on kada je počinjao vaterpolo karijeru bio učesnik sličnog kampa i dobro zna koliko je to bitno za budućeg vaterpolistu i zdravu ličnost.

“Uspjeli smo da nam sva djeca od 8 do 16 godina koja treniraju budu na kampu. To im daje dodatni stimulans za rad i brže napredovovanje .Pored rada sa mladima imali smo i sjajne trenerske seminare”, istakao je Gojković.

U okviru realizacije projekta dizajnirana je i video igra OH2O Polo, dostupna za smart mobilne uređaje. Učesnici igrice su klubovi iz Crne Gore i Dubrovačko-neretvanske županije.

Projekat OH2O Polo predstavlja nastavak sportske saradnje među plivačkim i vaterpolo klubovima Jadran, Primorac, Cattaro i Jug, uspostavljene na prethodno realizovanom projektu Olimpijske nade, koji je takođe finansiran kroz IPA program prekogranične saradnje Hrvatske i Crne Gore.

Bonus video: