Beskućnici u Podgorici dobijaju smještaj

Prema evidenciji Centra za socijalni rad Podgorice desetak lica sa teritorije grada mogu se svrstati u kategoriju beskućnika
245 pregleda 6 komentar(a)
Beskućnik, Foto: Shutterstock.com
Beskućnik, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.02.2017. 15:05h

Beskućnici na teritoriji Podgorice ubrzo će, ukoliko ne bude žalbe, dobiti smještaj u Vardarskoj ulici na Koniku.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović potpisao je 17. februara rješenje o izboru najpovoljnije ponude za zakup poslovnog prostora za smještaj beskućnika.

U postupku javne nabavke za pregovarački postupak bez prethodnog objavljivanja poziva, kao ispravna i najpovoljnija, odabrana je ponuda Ganimeta Bajramija.

Ganimet Bajrami je ponudio Glavnom gradu prostor površine 119 metara kvadratnih u Vardarskoj ulici na Koniku.

"Ponuđena cijena zakupa je 800 eura mjesečno bez PDV, što iznosi 9.600 eura za period od 12 mjeseci“, navodi se u rješenju Glavnog grada.

Rješenje, formalno, još uvijek nije konačno, do okončanja žalbenog perioda.

Iz Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada početkom 2017. godine su najavili da će sklonište biti u funkciji do kraja prvog kvartala.

Tada je saopšteno da postoje konkretna interesovanja ponuđača za zakup za potrebe skloništa za beskućnike.

Iz nevladinih organizacija ranije je više puta ukazivano na potrebu otvaranja prihvatilišta za beskućnike.

Prema evidenciji Centra za socijalni rad Podgorice desetak lica sa teritorije grada mogu se svrstati u kategoriju beskućnika.

Tokom 2016. godine raspisivani su javni pozivi za zakup objekta u cilju zbrinjavanja, socijalizacije i stvaranja boljih uslova za beskućnike na području Glavnog grada, ali tada nije bilo zainteresovanih ponuđača.

Beskućnike Životu Vasića i Zorana Stijepovića, nakon brojnih apela, službenici Centra za socijalni rad su u januaru smjestili u privatnu kuću u Zagoriču na dva mjeseca. Vasić i Stijepović živjeli su u starom podzemnom toaletu u centru grada, koji se nalazi pored parkinga na mjestu nekadašnje kasarne "Morača".

Bonus video: