Hotel Berane u novom ruhu: Otvaraju u maju, traže 40 radnika

Na početku smo najavili da u ovu priču ulazimo ozbiljno. I tada smo iskazali mišljenje da resursi kojima Berane raspolaže nijesu potpuno iskorišćeni. Rekonstrukcijom hotela stvaramo uslove za nova radna mjesta i kao firma dajemo doprinos zaustavljanju iseljavanja sa sjevera, naročito mladih, rekao je Popović
243 pregleda 9 komentar(a)
Hotel Berane, Foto: Tufik Softić
Hotel Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 21.02.2017. 20:02h

Do kraja ove ili početkom naredne sedmice biće objavljen oglas za prijem do četredeset radnika za potrebe hotela Berane, na čijem se završetku ubrzano radi.

“Vijestima” je to potvrdio izvršni direktor kompanije „Betongroup Popović“ Aleksandar Popović, u čije vlasništvo je hotel prešao prije dvije godine, najavivši otvaranje početkom maja.

Time bi trebalo da bude okončana desetogodišnja agonija nekada prestižnog hotela.

On je kazao da su Birou rada predali zahtjev za oglašavanje i potrebu za radnim mjestima koja je u startu neophodno pokriti.

“Biro rada će vrlo brzo objaviti oglas, očekujemo da konkurs i izbor radnika bude završen tokom marta. Već u aprilu primljeni radnici biće upućeni na obuku u Beograd, da bi bili spremni da početkom maja zvanično otvorimo hotel“.

On je pojasnio da je riječ o radnim mjestima od pomoćnog osoblja, do uprave.

Popović je istakao da je riječ o najvećem oglašavanju za prijem radnika odjednom u nekoj firmi u Beranama u poslednjih deceniju i po.

Kultni gradski hotel „Berane“ trenutno je i najveće gradilište na sjeveru kada je riječ o hotelijerstvu, i iz dana u dan poprima obrise objekta sa četiri zvjezdice.

“Mi po projektu i sa kvalitetom radova pratimo standarde koji se traže kada su u pitanju četiri zvjezdice. To u finansijskom smislu znači oko 950 eura po kvadratnom metru. Ti standardi idu dotle da se propisuje kvalitet građevinskog materijala, pa sve do kvaliteta zavjesa i drugih elemenata enterijera“.

Hotel će imati 34 četiri sobe, dva predsjednička apartmana i kongresnu salu sa 500 mjesta. U suterenu će biti bazen sa saunom, turskim kupatilom i spa-centrom. Terasa nad obalom Lima imaće tri nivoa, a novi vlasnici su napravili i betonsku plažu, što je bilo u planu kada je hotel građen prije šest decenija.

“Objekat će u potpunosti zadržati ambijentalne karakteristike koje je imao ranije i ničim neće narušiti prirodni sklad“, tvrdi Popović.

Bonus video: