Tužne scene iz Zagoriča: Vlahovići iseljeni

Radosavu Vlahoviću je prilikom razgovora sa policijom u kući, pozlilo, zbog čega je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2017. 18:29h

Četvoročlana porodica Vlahović danas je iseljena iz kuće u Park šumi u Zagoriču.

Uz veliko policijsko obezbjeđenje, sudski izvršitelji su zapečatili kuću, uzeli ključeve i predali ih predstavnicima porodice Vučinić, kojima je zemljište, na kojoj je kuća izgrađena vraćeno.

Radosavu Vlahoviću je prilikom razgovora sa policijom u kući, pozlilo, zbog čega je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar.

Svetlana i Radosav Vlahović dozvolili su izvršiteljima da uđu u kuću, iz koje su ranije iznijete stvari.

“Nećemo praviti probleme, možete slobodno da uđete”, kazala je Svetlana Vlahović i pozvala mještane, koji su se okupili, da ne ometaju policiju i izvršitelje.

To je bio sedmi put da dolazi sudski izvršitelj i policija da sele Vlahoviće, a posljednji pokušaj iseljenja te porodice, u novembru prošle godine, u napetoj atmosferi, odložen, je jer je starješina policajaca odbio da pruži asistenciju, zbog neprisustva ekipe Hitne medicinske pomoći.

“Izašli smo iz kuće, jer nijesmo mogli više da doživljavamo stres, šesnaestogodišnja kćerka da mi se traumira. Plaćamo stan privatno, brojne institucije naše države, nijesu se udostojile da odgovore na naše apele da nam se pomogne. Preko naše porodice, žele da poruče ostalim mještanima, šta ih čeka”, kazala je uplakana Svetlana Vlahović.

Ona je istakla da nema snage više da se bori i da ima informacije da će kuća biti srušena.

Vlahovići, dvoje djece, žena i muž, žive u kući od 85 kvadrata koju su napravili 2000. godine na zemljištu od 480 kvadrata, koje je tada bilo državno, a u međuvremenu je vraćeno Vučinićima.

Odlukom Vrhovnog suda vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič porodici Vučinić.

Nasljednicima Femije Stamatović rješenjem Ministarstva finansija vraćeno je 160.000 metara kvadratnih zemljišta u Park šumi u Zagoriču.

Mještanka Zorica Dujović poručila je da neće da dozvoli da se njenoj porodici, dogodi što i Vlahovićima.

"Mi smo državljani Crne Gore, sramno je šta se radi mještanima. Kada sam pravila kuću to je bila državna zemlja, a ne privatna. Ne bi je nikad napravila na privatnoj zemlji, treba da smo svi imamo ista prava. Pozivam mještane da organizujemo protest ispred zgrade Vlade", kazala je Dujović.

Mještani su za subotu najavili sastanak, na kojem će odlučiti da li će i kada organizovati protest.

Galerija

Bonus video: