Grupa "Maskarada" pobjednik maskenbala Praznika mimoze

Oko 250 maski iz Herceg Novog, Kotora, Budve i Pančeva je u sali Instituta Igalo napravilo dobru atmosferu. Političke (ne)prilike u gradu i državi i ovaj put bili su inspirativni za kreatore maski
100 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2017. 10:34h

Grupa "Maskarada" iz Tivta koja je predstavljala ilirsku kraljicu Teutu i ratnike, po ocjeni publike bila je najuspješnija maska na trećem maskenbalu Praznika mimoze, koji je u subotu veče organizovan u Institutu Igalo.

Drugu nagradu osvojila je maska Državni udar, a treće mjesto podijelili su Nasmijano pleme i Smetlari. Kreatori maski nagrađeni su sa 1.000, 700 i 500 eura.

Oko 250 maski iz Herceg Novog, Kotora, Budve i Pančeva je u sali Instituta Igalo napravilo dobru atmosferu. Političke (ne)prilike u gradu i državi i ovaj put bili su inspirativni za kreatore maski: U pamet se braćo Crnogorci, NATO paketići, Gospodar prstenova ,…. Najviše je ipak bilo maski kreiranih sa jednim ciljem da se doboro zabave i uvesele posjetioce.

Pored maski za dobro raspoloženje pobrinuli su se Gradska muzika Herceg Novi, mažoretke, klapa Stari kapeta, exodusi i Danijela Martinović.

Danijela Martinović iza koje je osam albuma, dvije kompilacije i brojni samostalni hitovi, ali i oni koje pamtimo iz vremena njenih nastupa sa grupom Magazin prvi put je gostovala u Herceg Novom. Kazala je da je bila srećna kada je dobila pouziv za učešće na Prazniku mimoze jer zna koliko on znači Novljanima, organizatorima, gostima, ali i njenim kolegama koji su do sada nastupali na ovoj fešti.

Spaljivanjem Karnevala Kolektoris Fekalist večeras u 20 sati na glavnom gradskom trgu i koncertom Željka Samardžića koji počinje u 21 sat završava ovogodišnji 48. Praznik mimoze.

Galerija

Bonus video: