Krtolima ide dio novca od Luštice: Dobijaće 40.000, od ukupno 150.000 eura

“Sa sredstvima koja će po direktnim zahtjevima MZ Krtoli Luštica bay dati ove godine, napokon se stvaraju uslovi da dobijemo dugo najavljivanu i već isprojektovanu multifunkcionalnu otvorenu binu i uredimo centralni trg u Radovićima, što nam je jedan od prioriteta“, kazao je Starčević
304 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Starčević (Novina)
Ivan Starčević (Novina)
Ažurirano: 18.02.2017. 21:11h

U Mjesnoj zajednici Krtoli kažu da su veoma zadovoljni saradnjom sa najvećim stranim investitorom u Crnoj Gori - kompanijom Luštica Development koja gradi 1,1 milijardu eura vrijedan turistički grad Luštica Bay. Kompanija godišnje za projekte podrške lokalnoj zajednici sa Opštinom Tivat potpisuje ugovor vrijedan 150.000 eura, a Krtoljani na čijoj teritoriji se razvija grad uspjeli su da se djelimično uključe i u proces odlučivanja za šta će se novac trošiti.

“Od ukupno 150.000 eura, 40.000 će ubuduće ići na projekte koje Luštici Development bude direktno predložila MZ Krtoli. Uspjeli smo da već iz prošlogodišnje donacije pred kraj godine na taj način dobijemo novac za nekoliko stvari koje su u tom trenutnu nama bile najvažnije, što je sve zajedno otprilike koštalo oko 23.000 eura“, kazao je predsjednik MZ Krtoli Ivan Starčević.

On je nabrojao više manjih projekata uređenja javnih površina i njihovog opremanja spravama za vježanje na otvorenom, igračkama za djecu i urbanim mobilijarom u Krtolima, uređenje igrališta za djecu kod Doma kulture u Đuraševićima, donaciju za obnovu fasade zgrade OŠ „Branko Brinić“, kupovinu velikog televizora za odjeljenje vrtića „Bambi“, te donaciju od 7.000 eura za kupovinu narodnih nošnji za 40-ak djece koji pohađaju folkornu sekciju društva „Kadena“.

“Sa sredstvima koja će po direktnim zahtjevima MZ Krtoli Luštica bay dati ove godine, napokon se stvaraju uslovi da dobijemo dugo najavljivanu i već isprojektovanu multifunkcionalnu otvorenu binu i uredimo centralni trg u Radovićima, što nam je jedan od prioriteta“, kazao je Starčević.

Istakao je da je ranije predlagao da se o Lušticinoj godišnjoj donaciji lokalnoj zajednici potpiše trilateralni ugovo, između te kompanije, MZ i Opštine, ali da je to lokalna uprava u Tivtu odbila

“Opština izgleda bolje, zna šta je potrebno našoj MZ od ljudi koji tamo žive i zato je taj predlog neslavno završio”.

On se zahvalio Luštici Development na razumijevanju za potrebe mještana Krtola, ali je pohvalio i niz lokalnih kompanija i pojedinaca iz Krtola, Tivta, Grblja i Kotora koji su pomogli nedavnu akciju na uređenju i obnovi starog austrougarskog puta od Grabovca do Bigove.

Time je uređena alternativna kolska komunikacija između Krtola i Donjeg Grblja, a mještani i posjetioci dobili atraktivnu izletničku stazu koju već koriste rekreativci i turisti.

Bonus video: