POTPISAN UGOVOR

Pomogla dijaspora i opština: Rožaje uskoro dobija lokalnu televiziju

„Uz pomoć lokalne samouprave i naše dijaspore, u posljednje dvije godine smo stvarali uslove za početak ovog posla u smislu modernizacije tehnike, poboljšavanju uslova za rad i reorganizaciju. Kod Ministarstva rada i socijlnog staranja smo aplicirali sa projektom 'Ohrabrivanje obespravljenih' za edukaciju, trening i zapošljavanje lica sa posebnim potrebama i REA populacije“, kazao je Feleć
295 pregleda 1 komentar(a)
Mirsad Feleć, Foto: Privatna arhiva
Mirsad Feleć, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.02.2019. 20:43h

Uskoro će sa radom početi lokalna televizija koja će poslovati u okviru RTV „Rožaje“. 

Direktor tog informativnog preduzeća Mirsad Feleć kazao je da je već potpisan ugovor za emitovanje televizijskog programa koji će upotpuniti medijsku scenu u gradu pod Hajlom.

„Uz pomoć lokalne samouprave i naše dijaspore, u posljednje dvije godine smo stvarali uslove za početak ovog posla u smislu modernizacije tehnike, poboljšavanju uslova za rad i reorganizaciju. Kod Ministarstva rada i socijlnog staranja smo aplicirali sa projektom 'Ohrabrivanje obespravljenih' za edukaciju, trening i zapošljavanje lica sa posebnim potrebama i REA populacije“, kazao je Feleć.

Precizirao je da je u okviru tog projekta odobreno više od 142.000 eura, od čega će se iz fondova EU sliti oko 100.000, dok će ostatak biti obezbijeđen iz sopstvenih sredstava.

“Uglavnom se to odnosi na nabavku opreme, obuku administrativnih kapaciteta i pripremu dokumentacije. Biće urađen novi veb sajt RTV 'Rožaje' i organizovani okrugli stolovi na temu 'Značaj televizije u savremenom društvu'“. Feleć je istakao da će RTV „Rožaje“ pokušati da bude zaštićena od političkih i ekonomskih uticaja i da se nada dobroj gledanosti.

“Očekujemo da ćemo u dogledno vrijeme postati nezamjenljiv izvor informisanosti na području ovog regiona. Planiramo emitovanje programa iz sopstvene produkcije sa svim medijskim segmentima i u saradnji sa svim radio i televizjskim stanicama iz okruženja. Imamo sjajnu ekipu saradnika...”.