Damjanović: Na protestima majki se brani ustavni poredak

On je naglasio da se zbog toga protest majki, bez obzira da li pripadaju nekoj političkoj partiji ili ne, ne može i ne smije kvalifikovati kao politički. "Već naprotiv, isključivo kao čin visoke društvene svijesti o potrebi pritiska na institucije da odole političkim uticajima i da rade svoj posao, pa bilo to ministarstvo ili Ustavni sud", istakao je Damjanović
90 pregleda 46 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.02.2017. 17:30h

Predlagač "zakona o majkama", poslanik Aleksandar Damjanović kazao je da se protestima majki brani ustavni poredak, koji je prekršen samovoljom 42 poslanika koji su pomislili da su iznad Ustava, zakona i države i glasali za smanjenje naknada.

"Optužbe za politizaciju opravdanog protesta korisnica naknada za majke sa troje i više djece, neuspio su pokušaj vlasti da spinuju javno mnenje i sakriju sopstvenu nemoć da se suoče sa posljedicama katastrofalne ekonomsko socijalne politike. Umanjenje stečenih prava koje je 'ozakonjeno' glasovima krnjeg Parlamenta, čak i onih poslanika koji su ne tako davno glasali za zakon, direktno je kršenje ustavnih načela pravne sigurnosti, kaoi države socijalne pravde", poručio je Damjanović.

On je naglasio da se zbog toga protest majki, bez obzira da li pripadaju nekoj političkoj partiji ili ne, ne može i ne smije kvalifikovati kao politički.

"Već naprotiv, isključivo kao čin visoke društvene svijesti o potrebi pritiska na institucije da odole političkim uticajima i da rade svoj posao, pa bilo to ministarstvo ili Ustavni sud", istakao je Damjanović.

On je "Vijestima" kazao da nije htio da da alibi vladajućoj strukturi da ga optuže za politizaciju time što bi prisustvovao jučerašnjem skupu kao predlagač Zakona.

Bonus video: