GA: Marković mora da se odmah uključi u rješavanju problema majki

"Ignorisanje i izolacija ovakvog skupa",smatraju u GA, "koji je iznad svega miran dostojanstven i u skladu sa zakonom je nešto što Vlada Crne Gore a i Crna Gora kao građansko društvo ne smije sebi dozvoliti"
5 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.02.2017. 16:51h

Vlada na čelu sa Duškom Markovićem, ne smije da dozvoli površno ili uopšte da ne komunicira sa majkama koje su cijelu noć provele na platou ispred Vlade Crne Gore, kao i jasnim stavom i komunikacijom sa svim javnostima posebno se mora izbjeći uplitanje političkih struktura bilo opozicionih bilo onih koji čine vlast u tom trenutku, saopšteno je iz Građanske alijanse.

Ono si u otvorenom pismu Dušku Markoviću zatražili da se prvi čovjek crnogorske Vlade, odmah i konkretno uključi u rješavanju problema majki.

"U trenutku snažnih političkih tenzija, pozivamo Vladu na posebno oprezno postupanje i proaktivan pristup u rješavanju ove krize, te preventivnom djelovanju u cilju sprječavanja bilo kakve eskalacije. Posebno želimo da podsjetimo Vladu Crne Gore da građanski aktivizam, te uključivanje građana u procese donošenja odluka i kreiranja politika nije samo izlazak na birališta jednom u četiri godine, već da je između ostalog to i građanska neposlušnost te mirno organizovanje protesta i skupova kako bi se zaštitila određena prava ili uticalo na kreiranje politika", kazali su iz Građanske alijanse.

"Ignorisanje i izolacija ovakvog skupa",smatraju u GA, "koji je iznad svega miran dostojanstven i u skladu sa zakonom je nešto što Vlada Crne Gore a i Crna Gora kao građansko društvo ne smije sebi dozvoliti".

Bonus video: