Podgorica: Naljepnice za legalne taksi prevoznike do kraja mjeseca

Istaknute naljepnice jasno će razgraničiti legalne od divljih taksista što će, osim nadležnim organima, biti očigledan pokazatelj građanima na to ko ima pravo da se bavi taksi prevozom, a ko ne
360 pregleda 6 komentar(a)
taksi Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
taksi Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.02.2017. 20:45h

Svi legalni taksi prevoznici do kraja mjeseca dobiće naljepnice koje će ih jasno razlikovati od nelicenciranih taksista.

Dio taksi prevoznika proteklih dana na vjetrobranskom staklu imao je istaknutu naljepnicu pretežno bijele boje, pravougaonog oblika, na kojoj se nalazi grb Glavnog grada, oznaka PG TX, godina, kao i broj licence/evidencioni broj vozila.

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Marko Rakočević kazao je da su sa podjelom naljepnica već počeli, ali da zbog ograničenih kapaciteta one još uvijek nisu podijeljene svim taksistima.

"Svi legalni taksisti će vinjete morati da nalijepe na vjetrobranskom staklu u gornjem lijevom uglu", pojasnio je Rakočević.

Nakon što naljepnice budu podijeljene, oznakom će biti obilježeno 776 vozila.

Rakočević je istakao da je ovo jedan od načina borbe sa sivom zonom u oblasti taksi prevoza. Na ovaj način će, prema njegovim riječima, taksi prevoz u glavnom gradu biti uređeniji, a najavljuje i pojačane kontrole.

Taksi prevoznici će naljepnice mijenjati na godišnjem nivou.

Istaknute naljepnice jasno će razgraničiti legalne od divljih taksista što će, osim nadležnim organima, biti očigledan pokazatelj građanima na to ko ima pravo da se bavi taksi prevozom, a ko ne.

Prema riječima pojedinih vozača, taksimetar, kao i oznaku "TAXI" koja se nalazi na krovu automobila, pojedinci mogu kupiti za 100 eura, zbog čega građani, uvjereni da je riječ o legalnim prevoznicima pristaju da koriste njihove usluge.

Bonus video: