POHVALIO DRUŠTVENU ANGAŽOVANOST

Marković: Vlada će podržati rad Fondacije Budi human

"Predstavnici Fondacije su kazali da oni žele blisku saradnju sa Vladom, resornim ministarstvom i Fondom zdravstva kako bi svi zajedno na najbolji način pomogli onima kojima smo najpotrebniji – djeci koja su tek zakoračila u život a koja se bore sa opakim bolestima", saopšteno iz Vlade
404 pregleda 3 komentar(a)
Dejan Jovanović, Goran Jovanović, Duško Marković, Foto: Gov.me
Dejan Jovanović, Goran Jovanović, Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 06.02.2019. 21:20h

Vlada će podržati finansijski Fondaciju Budi human kako bi mogla da uspostavi infrastrukturu za nesmetano funkcionisanje i pružanje pomoći djeci kojoj je neophodno liječenje u inostranstvu, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa predstavnicima Fondacije Goranom Jovanovićem i Dejanom Jovanovićem.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, pohvalio društvenu angažovanost koja je podstakla cjelokupno crnogorsko društvo na humanost i solidarnost i takve aktivnosti, kako je ocijenio, treba podržati s obzirom na cilj koji imaju.

Na Teletonu je skupljeno preko 367.000 eura, a učestvovalo je gotovo stotinu poznatih ličnosti.

Dodaje se da je premijer čestitao na uspjehu koji je ostvario prvi Prvi crnogorski Teleton – "Podrži, pobijedi", a koji je Fondacija organizovala zajedno sa crnogorskim mobilnim operaterima i televizijama.

Podsjetio je da su Vlada i Regionalni vodovod "Crnogorsko primorje" podržali Teleton sa 4.000 eura, koje su prvobitno bile planirane za svečano obilježavanje jubileja vodovoda.

Da bi Fondacija mogla da radi, potrebno je obezbijediti administrativno-tehničke uslove (kancelarije, materijale za rad, plaćanje režija...). Pošto su predstavnici Fondacije saopštili da ne žele te troškove da pokrivaju od donacija građana, Marković je kazao da će Vlada obezbijediti početna sredstva za to, prvobitno kroz jednokratnu pomoć, a potom bi se finansiranje moglo nastaviti kroz primjenu novog Zakona o NVO, čije usvajanje se očekuje ove godine.

"Predstavnici Fondacije su kazali da oni žele blisku saradnju sa Vladom, resornim ministarstvom i Fondom zdravstva kako bi svi zajedno na najbolji način pomogli onima kojima smo najpotrebniji – djeci koja su tek zakoračila u život a koja se bore sa opakim bolestima. Konstatujući da će Vlada nastaviti da jača institucije sistema i da radi na poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga koje pruža građanima, predsjednik Marković je ohrabrio blisku saradnju institucija i Fondacije", saopšteno je iz Vlade.