MANS podržava zahtjeve majki: Marković vodi politiku kontinuiteta svog prethodnika

"Krajnje je neprimjerena i drska politika izvršne vlasti koja, po ko zna koji put, neustavno udara na najranjivije kategorije, dok istovremeno državna sredstva i imovinu nesebično krčmi i puni džepove tajkunima, kontroverznim biznismenima i kriminalcima", navodi se u saopštenju
9 komentar(a)
Majke, protest, Foto: Luka Zeković
Majke, protest, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.02.2017. 15:32h

MANS podržava legitimne zahtjeve majki koje protestuju u odbrani svojih stečenih prava na naknadu po osnovu rođenja troje i više djece, saopšteno je iz ove NVO.

"Krajnje je neprimjerena i drska politika izvršne vlasti koja, po ko zna koji put, neustavno udara na najranjivije kategorije, dok istovremeno državna sredstva i imovinu nesebično krčmi i puni džepove tajkunima, kontroverznim biznismenima i kriminalcima", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je najnovija odluka Vlade da se majkama Crne Gore uskrati pomenuto pravo još jedan dokaz da premijer Duško Marković vodi politiku kontinuiteta svog prethodnika Mila Đukanovića, "odnosno da se nastavlja praksa da cijenu koruptivnog ponašanja Vlade i sa njome povezanih tajkuna plaćaju samo i isključivo građani Crne Gore, a posebno najranjivije kategorije stanovništva."

"Ovo nije prvi put da Vlada za pokrivanje korupcionaških poslova poseže dublje u džepove građana, ovog puta crnogorskih majki. Iz džepova građana su plaćane garancije za kredite pobjedika tranzicije kroz uvođenje nezakonitih taksi, počev od zakona euro po euro, pa do čuvene uredbe kojim su uveli taksu na gorivo da bi pokrili rupe u budzetu. Sada su predložili i preko svoje poslušne većine u parlamentu usvojili izmjene zakona kojim se neustavno, retroaktivno ukidaju stečena prava majkama. Rupe u budžetu treba da se popune tako što će se od rođaka, kumova i prijatelja vrha izvršne vlasti oduzeti nezakonito stečena imovina, a ne još jednim udarom na najranjivije kategorije, ovoga puta majke. Zato izvršna vlast treba da preuzme odgovornost za svoju lošu politiku, a ne da se krije iza kordona policajaca i tako brani svoje neustavne odluke", zaključeno je u saopštenju MANS-a.

Bonus video: