Šehović okončao bezakonje u OŠ "Boško Buha" u Pljevljima

Šehović je imenovao v.d. direktora nakon što su "Vijesti" prethodno pitale Ministarstvo prosvjete zašto ne poštuje rješenje Prosvjetne inspekcije...
359 pregleda 7 komentar(a)
Pljevlja OŠ Boško Buha, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja OŠ Boško Buha, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 15.02.2017. 17:46h

Ministar prosvjete Damir Šehović postavio je za vršioca dužnosti direktora pljevaljske OŠ "Boško Buha" Albina Konda, profesora fizičkog vaspitanja u školi, osam mjeseci nakon što je Prosvjetna inspekcija naložila Ministarstvu da izabere legalnog rukovodica.

Šehović se na taj korak odlučio nakon što su "Vijesti" prethodno pitale Ministarstvo zašto ne poštuje rješenje inspekcije.

On je poništio konkurs i odlučio da ne izabere nijednog od tri kandidata koji su dostavili prijavu za direktora te ustanove.

"Ministar prosvjete, cijeneći programe razvoja ustanove priložene od strane kandidata, donio je odluku da se po pomenutom konkursu ne vrši izbor direktora. Raspisivanje novog konkursa očekuje se u narednom periodu. Do izbora novog direktora, za vršioca dužnosti imenovan je Albin Kondo", saopšteno je "Vijestima" iz Ministarstva.

Na konkurs za direktora konkurisali su dosadašnji vršilac dužnosti direktora Pavle Čolović (DPS), njegov partijski drug i direktor škole u selu Maoče Bojan Bajčeta i profesor geografije Asim Kuhinja.

Na mjestu vršioca dužnosti donedavno se nalazio Čolović, iako je Prosvjetna inspekcija u junu prošle godine utvrdila da ne ispunjava uslove da obavlja tu funkciju.

Čoloviću je u novembru istekao i šestomjesečni mandat v.d. direktora, pa je škola faktički donedavno bila bez zakonitog rukovodioca.

Čolovića koji je do tada radio kao nastavnik geografije u školi u selu Mataruge, na mjesto v.d. direktora postavio je tadašnji ministar prosvjete Predrag Bošković u maju prošle godine, nakon što je dan ranije smijenio dugogodišnjeg direktora Miodraga Vakirevića.

Osnovni sud u Pljevljima nedavno je donio presudu da je Bošković nezakonito smijenio Vakirevića, na koju je Ministarstvo uložilo žalbu.

Iako je u rješenju od 7. juna, u koje su "Vijesti" imale uvid, inspektorka Gordana Šaban naložila Ministarstvu da izabere legalnog rukovodioca škole, Bošković nije postupio po tom rješenju pa je Čolović još osam mjeseci bio v.d. direktor.

Bonus video: