Muzika se vratila u "Crnu ovcu”

„Crna ovca“ je inače, možda i jedini ugostiteljski lokal u Crnoj Gori koji je imao sve validne papire i sertifikate o zaštiti od buke i zvučnoj izolaciji
72 pregleda 4 komentar(a)
Crna ovca, Foto: Siniša Luković
Crna ovca, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 13.02.2017. 16:41h

Popularni gastro pab “The Black Sheep“ (Crna ovca) iz Tivta, više nije vjerovatno jedini ugostiteljski objekat na svijetu kome je zabranjeno da pušta muziku - epilog je presude Upravnog suda.

Sud je usvojio žabu preduzeća „Fortunella“ iz Tivta koje stoji iza „Crne ovce“ i poništio riješenje Opštine Tivat kojim je oduzeta dozvola za izvođenje i emitovanje muzike.

„Tužba se usvaja i poništava se rješenje glavnog administratora Opštine Tivat od 26. aprila 2016 godine. Dužan je tuženi (Opština Tivat) da nadoknadi tužiocu troškove spora u iznosu od 430 eura“, stoji u presudi Upravnog suda.

Na taj način Upravni sud je stavio poništio odluku sada već bivše glavne administratorke Opštine Jovanke Laličić koja je, kao drugostepeni organ, odbacila žalbu „Crne ovce“ na riješenje opštinskog Sekretarita za finansije i razvoj od 4. aprila prošle godine, a kojim je isti taj sekretarijat poništio sopstvenu dozvolu za muziku koju je prethodno izdao popularnom gastro pabu u decembru 2015.

„Crna ovca“ je inače, možda i jedini ugostiteljski lokal u Crnoj Gori koji je imao sve validne papire i sertifikate o zaštiti od buke i zvučnoj izolaciji, a koji mu je izdala ovlašćena ustanova, Institut za sigurnost iz Podgorice, na temelju čega je u decembru 2015. dobio i opštinsku dozvolu za izvođenje i emitivanje muzike.

Dozvola je, međutim, „Crnoj ovci“ naprasno oduzeta samo četiri mjeseca kasnije jer su se njihovi susjedi, porodica Zeković, stalno žalili Opštini i policiji na navodno veliku buku. Nakon više od 150 prijava koju su podnijeli Zekovići, Opština je pozivajući se na potrebu „otklanjanja teške i neposredne opasnosti po život i zdravlje ljudi“, ukinula sopstvenu ranije izdatu dozvolu za muziku „Crnoj ovci“, uprkos tome što u međuvremenu nijednom nije obavljeno inspekcijsko mjerenje jačine buke u tom lokalu i njegovoj okolini.

Vlasnici lokala saopštili su novinarima da su im komšije Zekovići prethodno poručili da će izdejstvovati ukidanje dozvole preko svojih „dobrih veza u lokalnoj vlasti i tivatskom DPS-u“.

„Osporenim rješenjem (glavnog administratora - prim. aut.), je počinjena bitna povreda pravila postupka.... jer razlozi dati u obrazloženju ne upućuju na pravilnost riješenja u dispozitivu, a takav nedostatak sadrži i rješenje prvostepenog organa“, piše u presudi Upravnog suda, uz navođenje niza nepravilnosti i povreda postupka koje su u svojim činjenjima napravili administratorka Laličić i sekretarka za finansije i razvoj Rajka Jovićević.

Bonus video: