Rođendan KC Punkta: Radionica, izložba i koncert

“Radi se o prvoj namjenski koncipiranoj izložbi ‘Punkta’ koja bi trebalo da istakne stvaralaštvo mladih umjetnika koji djeluju na polju savremenih medija. Cilj nam je da osim nikšićkoj publici ovu izložbu predstavimo i u drugim gradovima u državi ili regionu. Kurator izložbe je Zdravko Delibašić Beli”, kazali su iz “Punkta”
0 komentar(a)
KC Punkt, Foto: KC Punkt
KC Punkt, Foto: KC Punkt
Ažurirano: 13.02.2017. 12:15h

Kulturni centar “Punkt”, iza koga stoje mladi ljudi riješeni da Nikšić “zaraze” kulturom i da “punktiraju” sva moguća i nemoguća mjesta, čak i ona u kojima kultura odavno ne stanuje (poput nekadašnjeg ruiniranog Doma vojske) ili onoga u kome ona nije ni zakoračila (Dom revolucije), ovoga vikenda proslavljaju drugi rođendan. Iza njih su uspješni projekti, brojne izložbe, koncerti, obnovljeni gradski orkestar, sređena fasada kuće koja je stara više od stotinu godina, kreativne radionice za najmlađe…

I rođendan, koji će proslaviti u subotu 18. februara, biće u znaku brojnih aktivnosti. Program će početi tačno u podne kada će u Gradskoj kući biti otvorena radionica za djecu ilustracije i stripa, koju će vodiiti Zdravko Delibašić. Radionica je dio projekta “Art restart” koji “Punkt” realizuje uz podršku Fonda za aktivno građanstvo - FAKT. Prethodno je uspješno realizovana radionica vajanja koju je vodio Marko Petrović Njegoš. U 16 sati u lokalu “Žun” biće prezentovan rad “Open box” studija koji se bavi 3D štampom, 3D dizajnom, grafičkim dizajnom i audio vizuelnom produkcijom, a aktivnost će biti prodajnog karaktera. Izložba plakata nazvana “Jedan Punkt dva”, na kojoj će se predstaviti dvadesetak crnogorskih dizajnera-ilustratora mlađe generacije, biće otvorena u 19 sati u Manastrirskoj ulici br. 19.

“Radi se o prvoj namjenski koncipiranoj izložbi ‘Punkta’ koja bi trebalo da istakne stvaralaštvo mladih umjetnika koji djeluju na polju savremenih medija. Cilj nam je da osim nikšićkoj publici ovu izložbu predstavimo i u drugim gradovima u državi ili regionu. Kurator izložbe je Zdravko Delibašić Beli”, kazali su iz “Punkta”.

Aktivnosti se završavaju u lokalu “Floyd”, u kome su proslavili i prvi rođendan. Za muziku će biti zaduženi DJ Janja (PASS MANIT) i DJ Botox, kao i jedan bend, čije ime još ne otkrivaju. KC “Punkt“ osnovale su nikšićke NVO “Civis Diversus” i “Tunjel”, a rad je ozvaničen 20. februara 2015. godine kada je kulturna gerila u ruiniranom zdanju Doma vojske orgnizovala izložbu, projekciju eksperimentalnih filmova i koncert.

Bonus video: