Čarli preživio napad mastifa

“U parku u Igalu šetala sam sa Čarlijem, kada sam vidjela ogromnog psa, mislim da je to mastif, teškog čak pedesetak kilograma, kako juri prema nama. Moj pas se uplašio i uzela sam ga u naručje, ali to mastifa nije spriječilo da ga ugize dva puta za stomak, nako čega je Čarli prestravljen pobjegao”
268 pregleda 10 komentar(a)
čarli, Foto: Privatna arhiva
čarli, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.02.2017. 20:23h

Novljanka Jelena Kokotović kaže da je joj je nedavno prisjela šetnja sa ljubicem Čarlijem - foks terijerom kojeg je napao veliki pas.

Ona je “Vijestima” ispričala da je slučaj prijavila policiji i tužilaštvu, ali da joj je rečeno da to nije krivično djelo, već prekršaj.

“U parku u Igalu šetala sam sa Čarlijem, kada sam vidjela ogromnog psa, mislim da je to mastif, teškog čak pedesetak kilograma, kako juri prema nama. Moj pas se uplašio i uzela sam ga u naručje, ali to mastifa nije spriječilo da ga ugize dva puta za stomak, nako čega je Čarli prestravljen pobjegao”.

Ona tvrdi da mastif ima vlasnika, čiji su članovi porodice bili u blizini, ali su ljubimca pustili da slobodno šeta parkom.

Ističe da mnogi vlasnici puštaju pse da šetaju po javnim površinama i ulicama bez povoca.

Primjećuje i da mali broj pasa nosi korpe na njuškama.

Mila Dragojević žali se na komšijskog psa “koji izlazi bez vlasnika i luta naseljem”. Kaže da nije na povocu ni kada je sa vlasnikom iako pripada grupi “opasnih, borbenih rasa”.

Tvrdi da je nekoliko puta vidjela da napada druge pse, ali i ljude i kaže da sumnja da Komunalna policija djeluju selektivno.

“Vijestima” su iz Komunalne policije saopštili da su u toku 2016. godine izdali devet prekršajnih naloga, kojima su vlasnici pasa kažnjeni u iznosu od 20 do 150 eura, u skladu sa važećim propisima.

Nijesu precizirali o kojim prekršajima je riječ.

Objašnjeno je da vlasnici koji pse puštaju na javnu zelenu površinu mogu biti kažnjeni od 150 eura do 1.500 eura.

U hercegnovskoj opštini ne postoji evidencija o broju pasa koji imaju vlasnika.

Vlasnici kućne ljubimce izvode vani i da bi vršili nuždu po javnim površinama. Na stepeništu ispod Sat kule danima se razvlače pseće fekalije, koje “očisti” jedino jaka kiša.

Odluka propisuje da vlasnik mora pokupiti izmet sa javne površine i odložiti ga u korpu za otpad.

Ako je suditi po onome sa čime se Novljani i turisti svakodnevno susreću, to poštuje zanemarljivo mali broj vlasnika.

Bonus video: