Herceg Novi: Održana Fešta na Škveru

"Mimoza protiče u sjenci političkih previranja u Herceg Novom, jer je raspušten lokalni parlament i slijede novi izbori,aloi upravo ovakvim manifestacijama grad dokazuje svoju snagu - uprkos političkom kontekstu"
100 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2017. 13:55h

Rasplesano, šaroliko i raspjevano bilo je u hercegnovskoj Gradskoj luci gdje je održana Fešta na Škveru. Nekoliko hiljada Novljana i turista ispratili su mažoretke, trombonjere, klovnove, Gradsku muziku Herceg Novi i Mjesnu muziku Đenovići koji su dali "šug" pravoj pučkoj svečanosti koja se organizuje u okviru ovogodišnjeg Praznika mimoze.

Dobrom raspoloženju doprinjelo je i tradicionalno posluženje, podijeljeno je 150 litara vina, 30 litara rakije, 250 kilograma ribe i 30 kilograma suvih smokava, a atomosferu su podgrijali Boka bend i Duje i Kastelnuovo bend.

Grupa Rusa koji u Herceg Novom imaju stan, kažu da vole novske fešte i da zimski period planiraju u vrijeme održavanja Praznika mimoze.

Posjetioci su zadovoljni kao i organizatori JUK Herceg Fest.

"Organizaciono je sve funkcionisalo besprekorno, jer smo realizovali sve što smo planirali”, kazao je direktor te ustanove Stevan Koprivica, ističući da je "Praznik u uzlaznoj liniji".

Primijetio je da je prazniki mimoze ove godine, zahvaljujući i medijima imao veliki odjek u regionu, što i jeste svrha ove manifestacije, "da bude u funkciji i turističke i kulturološke ponude grada".

"Mimoza protiče u sjenci političkih previranja u Herceg Novom, jer je raspušten lokalni parlament i slijede novi izbori,aloi upravo ovakvim manifestacijama grad dokazuje svoju snagu - uprkos političkom kontekstu", ustvrdio je Koprivica.

Najavio je i dešavanja u posljednjoj sedmici cvijetnog praznika - "Dani Francuske", suđenje Karnevalu i koncert Željka Samardžića.

Praznik mimoze će ove godine biti i zaštitini znak 39. Sajma turizma u Beogradu (23. do 26 .februara), na kome će zemlja partner biti Crna Gora. Mažoretke, trobmonjeri i Gradska muzika prodefilovaće Knez Mihajlovom ulicom 22. februara, a 23. februara biće organizovan integralni dio programa predstavljanja crnogorske delegacije i izlagača u organizaciji NTO Crne Gore.

Dječija cvjetna povorka

Dječija cvjetna povorka koja je u okviru 48. "Praznika mimoze" organizovana u petak razveselila je grad. U 13 maskiranih grupa bilo je oko 400 mališana iz svih objekata vrtića "Naša radost" kao i učenici nižih razreda svih osnovnih škola na teritoriji hercegnovske opštine koji su prošetali od parka Boka do glavnog gradskog trga.

Među maštovitim kreacijama bile su, ruže, mimoze, masline, kale, narandže, palme, a mališani su uz veliku podršku svojih učiteljica i vaspitačica, na trgu izveli koreografije posebno pripremljene za ovaj događaj.

Galerija

Bonus video: