Sva skijališta, sem rožajskog, radiće za vikend

“U funkciji neće biti jedino ski lift 'Ključ'. Očekujemo dobru posjećenost tokom narednog vkenda, s obzirom na to da su meteorolozi najvili lijepo vrijeme”, kazao je Šćepanović
0 komentar(a)
Ski staza Kolašin (Novina)
Ski staza Kolašin (Novina)
Ažurirano: 10.02.2017. 20:11h

Sva skijališta u Crnoj Gori, izuzev rožajskog na kojem nema dovoljno snijega, radiće za vikend, uprkos nešto toplijem vremenu prethodnih dana.

Direktori žabljačkih skijališta Savin kuk i Javorovača, Miloš Popović i Vuk Popović, kažu da je palo 20 centimetara novog snijega koji je utaban, pa su, tvrde, stvoreni uslovi za bezbjedno i ugodno uživanje u zimskim sportovima.

Na Durmitoru će raditi žičara Savin kuk 1 i pripremljeno je oko četiri kilometra staza, kaže Miloš Popović, a biće organizovano i noćno skijanje.

Vuk Popović ističe da očekuju grupu engleskih zaljubljenika u planine.

Tokom predstojećeg vikenda na ski-centru Kolašin 1450 biće u funkciji gotovo svih 17 kilometara staza, tvrdi izvršni direktor skijališta Boban Šćepanović.

Radiće žičare “Ćupovi” i “Viline vode”, ski lift “Jezerine” i bejbi lift.

“U funkciji neće biti jedino ski lift 'Ključ'. Očekujemo dobru posjećenost tokom narednog vkenda, s obzirom na to da su meteorolozi najvili lijepo vrijeme”, kazao je Šćepanović.

Na ski-centru „Vučje“, dvadesetak kilometara od Nikšića, radiće obje staze , a prema riječima Vanje Tomašević, pored dnevnih, u nedjelju će biti organizovana i studentska žurka.

“Snijega ima oko 15 centimetara i što se noćenja tiče za vikend nam je sve popunjeno. Očekujemo da oba dana, kao i prethodnih vikenda, imamo i dobru dnevnu posjećenost“.

I ski-centar Lokve kod Berana radiće tokom vikenda punim kapacitetom, iako je snijega znatno manje usljed naglog otopljenja.

Vlasnik Dejan Guberinić rekao je da će se potruditi da staze pripreme kvalitetno.

“Niske jutarnje temperature koje se najavljuju usporiće otapanje snijega. Bićemo spremni da za vikend ugostimo ljubitelje bijelih sportova”.

Do ski-centra Lokve se iz pravca Berana stiže za petnaest minuta, koliko treba i iz Rožaja.

Ski-centar nalazi se odmah uz magistralni put Berane - Rožaje. Gostima je na raspolaganju privatni ugostiteljski objekat na vrhu staze .

Bonus video: