Viktor je prva beba koja se rodila u MZ Župa nikšićka ove godine

Viktor, koji je rođen 18. januara, je ujedno i prva beba iz Župe koja je dobila jednokratnu novčanu naknadu, jer je tu odluku Savjet MZ donio krajem prošle godine
307 pregleda 0 komentar(a)
Župa, Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić
Župa, Župa nikšićka, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 10.02.2017. 16:10h

Viktor Lončar je prva rođena beba ove godine u Mjesnoj zajednici Župa nikšićka i njega je Savjet MZ častio sa stotinu eura.

Viktor, koji je rođen 18. januara, je ujedno i prva beba iz Župe koja je dobila jednokratnu novčanu naknadu, jer je tu odluku Savjet MZ donio krajem prošle godine.

"Na ovaj način želimo da damo dooprinos kako bi se u našoj MZ zaustavio pad broja stanovništva koji je evidentan u poslednjih desetak godina. MZ je u poslednjih pola godine pokrenula niz aktivnosti koje bi doprinijele što boljem položaju najmlađeg stanovništva”, kazao je predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović.

Poslednjih nekoliko mjeseci Savjet MZ uradio je više akcija posvećenih mlađem naraštaju. Za mališane iz vrtića “Mačak” obezbijedili su tobogan, ljuljašku, klackalicu, DVD i muzičku liniju, dok su njihovim starijim drugarima iz Osnovne škole “Dušan Bojović” poklonili klavijaturu. Pokrenuli su i akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi svih 40 učenika devetog razreda moglo da ode na polumatursku ekskurziju. Početkom godine izabrali su i najboljeg studenta, dobitnika stipendije koju od ove godine dodjeljuje ta Mjesna zajednica. To je Marija Mitrović, studentkinja crnogorskog jezika na nikšićkom Filološkom fakultetu, koja je ispunila oba uslova za stipendiju – ima najveći prosjek od svih prijavljenih kandidata, 9,82, i živi u Župi. Iznos stipendije koju će Marija primati u školskoj 2016/2017.godini, je 50 eura mjesečno.

“I u narednom periodu ćemo nastojati da povlačimo poteze koji će doprinijeli poboljšanju uslova života svakog stanovnika. Početkom ove nedjelje uputili smo ponovnu urgenciju predsjedniku Opštine za organizovanje sastanka sa članovima Savjeta MZ na kojem bi se razgovaralo o načinu raspodjele koncesionih sredstava, dinamici rekonstrukcije glavne saobraćajnice, kao i asfaltiranju prioritetnih makadamskih puteva po župskim selima”, kazao je Radulović.

Bonus video: