"RAČUN KOMPANIJE NIJE U BLOKADI"

Montenegro Airlines: Nova uprava radi temeljnu analizu poslovanja kompanije

"Montenegro Airlines je poslovne aktivnosti obavlja redovno, poštujući zakonom i međunarodnim standardima propisane stroge vazduhoplovne procedure. To potvrđuju i ocjene redovnih inspekcijskih kontrola od strane domaćih i inostranih vazduhoplovnih vlasti"
217 pregleda 3 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Montenegro Airlines, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.02.2017. 14:50h

Novi Odbor direktora i Izvršni direktor Montenegro Airlinesa rade temeljnu analizu poslovanja kompanije, saopšteno je iz Montenegro Airlinesa.

Predsjednik Odbora direktora nacionalne avio-kompanije je Nikola Vukićević, a novi izvršni direktor je Živko Banjević.

U fokusu analize su, kako se navodi u saopštenju, finansijsko i komercijalno poslovanje, operativno funkcionisanje i organizaciona struktura društva, nakon čega će biti preduzete dodatne mjere u cilju konsolidacije i optimizacije poslovanja kompanije

"Montenegro Airlines je poslovne aktivnosti obavlja redovno, poštujući zakonom i međunarodnim standardima propisane stroge vazduhoplovne procedure. To potvrđuju i ocjene redovnih inspekcijskih kontrola od strane domaćih i inostranih vazduhoplovnih vlasti. Niti jednog trenutka poslovanje kompanije, sa aspekta bezbjednosti i redovnosti avio-saobraćaja, nije bilo dovedeno u pitanje, a takav trend će biti nastavljen i u budućem periodu", saopšteno je iz MA.

Dodaju i da račun kompanije nije u blokadi i da se "finansijsko poslovanje odvija normalno".

"Najavljene ostavke vodećih ljudi kompanije iz oblasti bezbjednosti saobraćaja su povučene. Tako da u novom menadžment timu, pored ostalih, ostaju: odgovorni rukovodilac za bezbjednost - accountable manager Darko Abramović i direktori Sektora za održavanje vazduhoplova Aleksandar Drakić i Sektora zemaljske operative Vladimir Novosel", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas