Nastavljeno uklanjenje nelegalnih objekata u Krašićima: Srušen potporni zid vile kompanije "Adriabau"

Intervenciji su prisustvovali policajci iz Odjeljenja bezbjednosti (OB) Tivat, predstavnici Komunalne policije, građevinski inspektor Ministarstva održivog razboja i turizma Vladan Juretić i menadžer Opštine Tivat Marko Petričević koji je ujedno i koordninator projekta izgradnje lungo mare pješačke staze u Krašićima
353 pregleda 0 komentar(a)
Krašići, rušenje, Foto: Siniša Luković
Krašići, rušenje, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 05.12.2018. 15:38h

Operativa podgorilke građevinske firme "Artek" nastavila je danas u Krašičima akciju uklanjenja nelegalnih objekata koji su zašli u trasu nove lungo mare pješačke staze u tom naselju, a koju zajedno grade Opština Tivat i Javno preduzeće (JP) Morsko dobro.

Nakon odlaganja od skoro mjesec dana prouzrokovanih administrativno-proceduralnim razlozima, bager "Arteka" danas je porušio potporni zid vile čiji je investitor kompanija "Adriabau", a kako je najavljeno, u najskorije vrijeme srušiće se i njen bazen koji takođe zadire u trasu šetališta.

Intervenciji su prisustvovali policajci iz Odjeljenja bezbjednosti (OB) Tivat, predstavnici Komunalne policije, građevinski inspektor Ministarstva održivog razboja i turizma Vladan Juretić i menadžer Opštine Tivat Marko Petričević koji je ujedno i koordninator projekta izgradnje lungo mare pješačke staze u Krašićima.

Petričević je kazao da je do sada izdato desetak naloga za rušenje nelegalnih objekata parternog uređenja uz vile na obali mora u Krašićima, na trasi prve faze budućeg šetališta, a li su radovi išli sporo jer Opština kao investitor, strogo poštuje zakonske procedure koje sr moraju ispuniti prije nego što se pojedini objekat sruši.

On je poručio da niko od prekršilaca zakona neće biti izuzet i da će se srušiti sve što je sagrađeno mimo zakona i odredbi Državne studije lokacije za Krašiće.

Izvođač radova na izgradnji prve faze lungo mare šetališta u Krašičima, kompanija "Artek" dužna je da taj posao završi u roku od godinu.

Radi se o šetalištu u dužini od 400 metara od kraja Krašića na dijelu prema Petrovićima, istočno prema centru tog vikendaškog naselja na obali poluostrva Luštica u Tivatskom zalivu.

Investiciju vrijednu 800.000 eura koja bi trebalo da postepeno riješi problem nelegalne uzurpacije i betonizacije obale u Krašićima, zajedno realizuju Opština Tivat i JP "Morsko dobro".

Opština je do sada eksproprisala zemljište, uradila projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, sprovela tendersku proceduru i izabrala izvođača radova i nadzor, a podmiriće i troškove rušenja nelegalnih objekata.

Bonus video: