KRAPOVIĆ I NOVINARI OBIŠLI OPŠTINSKI DIO TQ PLAZE

Ruševinom vratili ukradene milione

"Lamela C je nedovršena, potrebni su milionski iznosi da bi se dovela u stanje da bi mogla da se koristi. To mora uraditi Latinović
80 pregleda 31 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.02.2017. 07:27h

Neuseljivo je gotovo šest od ukupno osam hiljada kvadrata poslovno- stambenog prostora u TQ Plazi, kojim je Budvi i sudski nadomještena krađa 19.500.000 eura.

Vodovodne instalacije koje vise, raskopani podovi, vidljive kanalizacione cijevi provučene kroz stanove... dočekale su juče delegaciju Opštine na čelu sa  gradonačelnikom Draganom Krapovićem.

Osim desetak stanova i poslovnih prostora u lameli B i dijela šoping centra, Opštini su kao  poslovni prostori data i krovna terasa okrenuta na suprotnu stranu od mora.

Krapović je rekao da je jako nezadovoljan onim što je gradu pripalo na osnovu sudske presude donijete nakon utvrđenih malverzacija tokom gradnje i raspodjele prostora u luksuznom kompleksu u centru Budve. 

Najavio je da će tražiti da  Opštini od  svih prostora, kako je to predviđeno osnovnim ugovorom, predaju ključ u ruke jer tvrdi da gradu na ovaj način ni približno nije nadoknađena milionska šteta. 

Krapović rekao da priča o TQ Plazi nije završena i da će tražiti da se svi odgovorni uhapse

“Već sada smo sigurni ne postoji  šansa da će se dostići tih 19,5 miliona eura procijenjenih  na osnovu sporazuma. Ne možemo da se otmemo utisku  da je zgrada  građena ad hok, onako kako su rasli apetiti uključnih u ovu malverzaciju. Većina prostora koje smo dobili  u zadnjem je dijelu  zgrade i razlikuje se po kvalitetu od svih ostalih djelova  kompleksa. Ima terasa koje su knjižene kao poslovni prostori, što je takođe bilo pihvatljivo i Specijalnom tužilaštvu i sudu... Za Opštinu je mnogo teško upravljati ovakvom imovinom. Lamela C je potpuno nedovršena, potrebni su milionski iznosi  da bi se to dovelo u stanje da bi se moglo koristiti”, kazao je Krapović nakon jednoipočasovnog obilaska TQ Plaze.

Rekao je da će Opština od kompanije Tradeunique  svjedoka saradnika Mirka Latinovića, insistirati  da sve poslovne prostore završi prema ugovoru.

“Čini mi se da je iz   ovog procesa Latinović  izašao apsolutno netaknut. Neke naše procjene su da ovo što smo dobili u lameli C je nešto što je trebalo da pripadne  rukovodiocima u prethodnoj lokalnoj upravi i nekima koji su bili na državnim funkcijma i da je to koruptivna dobit. Posebno nas  iznenađuje da nijesmo nijedan prostor dobili ispod drugog sprata, iako se pominjalo  da u šoping centru postoje poslovni prostori koje su dobili članovi budvanske kriminalne grupe”, istakao je Krapović.

Krapović je konstatovao  da nije gotova priča oko TQ Plaze.

“Imamo dalja saznanja i tražićemo da se sve procesuira i da se ide do samog kraja.  Tražićemo da se svi odgovorni kazne”.

Rekao je da će insistirati da milionski iznos za potpuno opremanje sada opštinske  lamele C  morati da snosi Latinovićeva kompanija.

Stan od 1.190 kvadrata planiran za šefa krimi-grupe, ali i Bačića

Članovi opštinske delegacije i novinari juče se u lameli C obišli i dva  stana na sedmom, odnosno šestom spratu  od 1.190 I  990 kvadrata. 

Nezvanično je rečeno da su stanovi bili predviđeni za šefa kriminalne grupe, odnosno političara DPS-a Svetozara Marovića. 

Stan na sedmom spratu u katastru se vodi kao jedna stambena jedinica, a podiljeljen je na  14 apartmana, dok je drugi stan  u jednom djelu.

Opštini Budva presudom su  pripala i dva penthausa od 190 kvadrata u završenoj  Lameli B. 

U jednom od tih stanova  se snimala i serija “Budva na pjenu od mora”, a koji je koji je koristio  glavni lik, tajkun Savo Bačić.

Preporučujemo za Vas