Ruševinom vratili ukradene milione

"Lamela C je nedovršena, potrebni su milionski iznosi da bi se dovela u stanje da bi mogla da se koristi. To mora uraditi Latinović
84 pregleda 31 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.02.2017. 07:27h

Neuseljivo je gotovo šest od ukupno osam hiljada kvadrata poslovno- stambenog prostora u TQ Plazi, kojim je Budvi i sudski nadomještena krađa 19.500.000 eura.

Vodovodne instalacije koje vise, raskopani podovi, vidljive kanalizacione cijevi provučene kroz stanove... dočekale su juče delegaciju Opštine na čelu sa gradonačelnikom Draganom Krapovićem.

Osim desetak stanova i poslovnih prostora u lameli B i dijela šoping centra, Opštini su kao poslovni prostori data i krovna terasa okrenuta na suprotnu stranu od mora.

Krapović je rekao da je jako nezadovoljan onim što je gradu pripalo na osnovu sudske presude donijete nakon utvrđenih malverzacija tokom gradnje i raspodjele prostora u luksuznom kompleksu u centru Budve.

Najavio je da će tražiti da Opštini od svih prostora, kako je to predviđeno osnovnim ugovorom, predaju ključ u ruke jer tvrdi da gradu na ovaj način ni približno nije nadoknađena milionska šteta.

Krapović rekao da priča o TQ Plazi nije završena i da će tražiti da se svi odgovorni uhapse

“Već sada smo sigurni ne postoji šansa da će se dostići tih 19,5 miliona eura procijenjenih na osnovu sporazuma. Ne možemo da se otmemo utisku da je zgrada građena ad hok, onako kako su rasli apetiti uključnih u ovu malverzaciju. Većina prostora koje smo dobili u zadnjem je dijelu zgrade i razlikuje se po kvalitetu od svih ostalih djelova kompleksa. Ima terasa koje su knjižene kao poslovni prostori, što je takođe bilo pihvatljivo i Specijalnom tužilaštvu i sudu... Za Opštinu je mnogo teško upravljati ovakvom imovinom. Lamela C je potpuno nedovršena, potrebni su milionski iznosi da bi se to dovelo u stanje da bi se moglo koristiti”, kazao je Krapović nakon jednoipočasovnog obilaska TQ Plaze.

Rekao je da će Opština od kompanije Tradeunique svjedoka saradnika Mirka Latinovića, insistirati da sve poslovne prostore završi prema ugovoru.

“Čini mi se da je iz ovog procesa Latinović izašao apsolutno netaknut. Neke naše procjene su da ovo što smo dobili u lameli C je nešto što je trebalo da pripadne rukovodiocima u prethodnoj lokalnoj upravi i nekima koji su bili na državnim funkcijma i da je to koruptivna dobit. Posebno nas iznenađuje da nijesmo nijedan prostor dobili ispod drugog sprata, iako se pominjalo da u šoping centru postoje poslovni prostori koje su dobili članovi budvanske kriminalne grupe”, istakao je Krapović.

Krapović je konstatovao da nije gotova priča oko TQ Plaze.

“Imamo dalja saznanja i tražićemo da se sve procesuira i da se ide do samog kraja. Tražićemo da se svi odgovorni kazne”.

Rekao je da će insistirati da milionski iznos za potpuno opremanje sada opštinske lamele C morati da snosi Latinovićeva kompanija.

Stan od 1.190 kvadrata planiran za šefa krimi-grupe, ali i Bačića

Članovi opštinske delegacije i novinari juče se u lameli C obišli i dva stana na sedmom, odnosno šestom spratu od 1.190 I 990 kvadrata.

Nezvanično je rečeno da su stanovi bili predviđeni za šefa kriminalne grupe, odnosno političara DPS-a Svetozara Marovića.

Stan na sedmom spratu u katastru se vodi kao jedna stambena jedinica, a podiljeljen je na 14 apartmana, dok je drugi stan u jednom djelu.

Opštini Budva presudom su pripala i dva penthausa od 190 kvadrata u završenoj Lameli B.

U jednom od tih stanova se snimala i serija “Budva na pjenu od mora”, a koji je koji je koristio glavni lik, tajkun Savo Bačić.

Bonus video: