Kako je govorio Slavko Mandić: I u školama se boriti protiv Pinka

Kultura Pinka je nažalost, uradila svoje da su mladi postali okupirani tom vrstom „kulture“
1196 pregleda 37 komentar(a)
Slavko Mandić, Foto: Savo Prelević
Slavko Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.02.2017. 06:37h

Jedno od glavnih lica PinkM televizije, voditelj i autor njihovog političkog talk showa „U žiži“ Slavko Mandić prije samo dvije godine javno je kritikovao i sa nipodaštavanjem govorio o uređivačkoj politici te televizije. On je programske sadržaje Pinka nazvao nekulturom i založio se da se o tom problemu razgovara i sa djecom u crnogorskim školama.

„Kultura Pinka je nažalost, uradila svoje u tom negativnom smislu toliko i do te mjere da su mladi ljudi postali okupirani tom vrstom „kulture“. To nije dobro“, kazao je Mandić 24. novembra 2014. godine, gostujući u programu Dux Radija iz Tivta.

Mandić, vlasnik i urednik kotorskog Skala radija, tada je predstavljen kao “novinar koji ima svoj stav i zna ga braniti kad se to čini i ne baš ugodnim”, odnosno da su “teme njegovog istraživačkog novinarstva često one za koje drugi ne nalaze ili ne žele naći interes”.

“Problem je što kultura izmiče upravo zbog nekulture koju prihvatamo - u školama, u svim institucijama sistema i u društvu, svakodnevno. Prihvatamo je i to jeste grijeh i zato bi u školama moralo da se vodi računa, možda čak da se uvede i vannastavna aktivnost koja će dnevno da obavještava te mlade ljude da to što oni rade ne valja”, istakao je Mandić na Radiju Dux govoreći o medijskoj konkurenciji.

Godinu i po kasnije, 30. juna 2016, sa direktorom Pink M Goranom Radenovićem on je potpisao sporazum o preseljenju svoje radijske emisije “U žiži” na ružičastu televiziju. Na Skali je tog dana najavljeno da je sporazum postignut “u godini proslave desete godišnjice crnogorske nezavisnosti i hiljadu godina državnosti Crne Gore”.

“To je prilika da dva elektronska medija, koja su se svojom prepoznatljivošću predstavila crnogorskoj javnosti kao najgledanija i najslušanija na prostorima koje pokrivaju, uspostave saradnju koja bi značila početak zajedničkog emitovanja programskog sadržaja iz repertoara ovih medija”, saopštili su Pink M i Skala radio.

Prva epizoda Mandićevog talk showa “U žiži”u TV formatu, je emitovana početkom avgusta prošle godine. Od tada je Mandić svake sedmice na Pink M ugošćavao najčešće prepoznatljive podržavaoce aktuelne crnogorske DPS vlasti i istovremeno žestoke kritičare svih opozicionih stranaka, NVO sektora i nezavisnih medija. Pink M je krajem prošle godine saopštio da je Mandićeva emisija “za manje od tri mjeseca emitovanja ušla među pet najgledanijih emisija u Crnoj Gori”, ali još od kraja decembra ona se više ne emituje.

Odjavljujući posljednju prošlogodišnju emisju u kojoj je ugostio direktoricu KCCG Zoricu Kovačević, Mandić je gledaocima kazao da se “vraćamo poslije fešti”, ali do danas nije vraćena.

“Vijestima” je u Pinku M zvanično rečeno da je emisija “na najavljenoj pauzi” i da se u programsku šemu “vraća uskoro”, ali se nezvanično kao glavni razlog skidanja emisije, pominje njena izuzetno slaba gledanost i loši komentari koje je izazvao Mandić sa svojim voditeljskim stilom, neprimjerenim televizijskom mediju.

Bonus video: