Tužilaštvo tereti Elezovića za opštu opasnost: Vlasnik na slobodi, psa posmatraju

Pitbul se trenutno nalazi u Azilu za napuštene životinje u Kavču, a prema saznanjima “Vijesti”, sumnja se da je treniran i korišćen za borbe pasa.
59 pregleda 28 komentar(a)
pas napad Tivat, Foto: Siniša Luković
pas napad Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 09.02.2017. 07:51h

Tivćanin Hazredin Elezović (43), vlasnik psa koji je prekjuče na šetalištu Pine u Tivtu povrijedio dvogodišnje dijete i usmrtio manjeg psa, pušten je na slobodu nakon saslušanja i podnošenja krivične prijave.

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru tereti ga za “izazivanje opšte opasnosti”, ali tužilac nije tražio pritvor.

Protiv Elezovića su, kako nezvanično saznajemo, krivičnu prijavu podnijeli i roditelji djevojčice koju je njegov pit bul ugrizao i nanio joj lakšu tjelesnu povredu.

Dijete je zadobilo pliće rane na nozi od ugriza i nakon ukazane pomoći i preventivne vakcinacije otpušteno je kući.

Najvjerovatnije zbog pretrpljenog šoka, prekjuče je pozlilo i supruzi vlasnika ubijene pudlice, pa je i starijoj ženi ukazivana pomoć u tivatskoj službi Hitne pomoći.

Elezovićev pit bul prvo je napao pudlicu porodice Džipković iz Beograda, koju je vlasnik na povocu šetao po Pinima. Uprkos očajničkim pokušajima starijeg čovjeka da odbrani ljubimca, pitbul je pred brojnim građanima, koji su pokušali da spasu malog psa, bukvalno rastrgao pudlicu. Nekoliko minuta kansije, nasrnuo je na ženu sa malim djetetom u kolicima. Upozorena povicima građana, žena je u posljednjem trenutku podigla dvogodišnju djevojčicu iz kolica, ali je pas ipak uspio da dijete ugrize za nogu. Teže povrede spriječila je debela zimska garderoba, a majku i dijete građani su odmah uveli u jedan od obližnih lokala. Razjarenog psa uhvatili su šinteri Komunalnog preduzeća Kotor.

Pitbul treniran za borbe pasa?

Pitbul se trenutno nalazi u Azilu za napuštene životinje u Kavču, a prema saznanjima “Vijesti”, sumnja se da je treniran i korišćen za borbe pasa.

Tome, kako kažu upućeni, u prilog ide ponašanje psa, al i izgled jer navodno ima brojne rane po tijelu, izgladnio je, ne ispušta glasove i vrlo se čudno ponaša...

Po nalogu glavnog veterinarskog inspektora, pas će biti na posmatranju deset dana.

Bonus video: