Dajković: Napravite konačno gradski kolektor i riješite pitanje neprijatnih mirisa

"Stari kolektor, osim što proizvodi nesnosne mirise, zahvaljujući čestim kvarovima već godinama utiče na floru i faunu u tom pojasu rijeke Morače"
52 pregleda 11 komentar(a)
Vladislav Dajković, Foto: Prava Crna Gora
Vladislav Dajković, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 07.12.2018. 12:40h

Generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković u okviru terenskog rada u Glavnom gradu, obišao je mještane koji stanuju u blizini starog gradskog kolektora, iza tržnog centra Delta.

Kako je saopšteno iz Prave, uprkos brojnim obećanjima u predizbornom periodu, kolektor za preradu fekalnih materija čak i u zimskom periodu zadaje nevolju građanima koji žive u njegovoj blizini.

"Stari kolektor, osim što proizvodi nesnosne mirise, zahvaljujući čestim kvarovima već godinama utiče na floru i faunu u tom pojasu rijeke Morače. Iako postoje obećanja da će novi gradski kolektor biti sagrađen u narednih četiri godine na teritoriji zetskih sela Botun i Srpska, te da će u taj projekat biti uloženo 49 miliona eura, sumnjamo da ovaj problem ne samo da neće biti riješen, već će biti samo prebačen u ruke mještana pomenutih sela. S tim u vezi, rješenje stanovnika iza Delta centra, postaće problem mještana u Zeti", navodi se u saopštenju Prave.

Dodaju da je postojeći kolektor, predviđen za potrebe 55.000 građana, izgrađen 1978. godine.

"Imajući u vidu da danas u Podgorici živi preko 200 000 hiljada ljudi, ali i imajući u vidu da smo navodno "Ekološka država", pozivamo gradonačelnika Vukovića da se umjesto zamajavanja prošlošću okrene budućnosti, te da umjesto podizanja spomenika pokojnom Josipu Brozu Titu okrene živim građanima i sagradi gradski kolektor koji će riješiti i pitanje neprijatnih mirisa, ali i uništavanja životne sredine u tom pojasu. Prava Crna Gora je sigurna da bi to i Josipu Brozu bilo draže, pa makar i znao da će na teritoriji sadašnjeg kolektora na obali Morače neki predsjednikov kum sagraditi novih deset ili dvadeset hiljada kvadrata stambenog prostora, odnosno betona", zaključuje se u saopštenju Prave Crne Gore.

Bonus video: