REAGOVAO NA IZJAVE MARTINOVIĆA I ZEKOVIĆA

Bulatović: Nema viška funkcionera

“U javnosti se nijesu oglasili o nezakonitom radu tadašnje lokalne vlasti niti objasnili svoje učešće u tim nezakonitostima, ali su spremni da pozovu premijera Duška Markovića da spašava Kolašin“, saopštio je Bulatović
125 pregleda 7 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 06.12.2018. 17:05h

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bato Bulatović u reagovanju na izjave dvojice odbornika opozicije, koji su komentarisali Nacrt odluke o rebalansu opštinskog budžeta za ovu godinu, saopštio je da su “posredni i neposredni autori nezakonitog završnog računa budžeta opštine za minulu godinu” bili i njih dvojica - “tadašnji odbornici vladajuće koalicije Vladimir Martinović (Demokrate) i Bojan Zeković (SDP)”.

“U javnosti se nijesu oglasili o nezakonitom radu tadašnje lokalne vlasti niti objasnili svoje učešće u tim nezakonitostima, ali su spremni da pozovu premijera Duška Markovića da spašava Kolašin“, saopštio je Bulatović

Bulatović je reagovao na tvrdnje Martinovića i Zekovića, objavljene u tekstu “Duplirali broj funkcionera, za plate još 50 hiljada”, i demantovao njihove tvrdnje da je dupliran broj funkcionera lokalne uprave. Nova organizacija vlasti, kako tvrdi Bulatović, ima jednog potpredsjednika više u odnosu na prethodnu.

„Imamo dva sekretara više, ali oni nemaju status opštinskih funkcionera. Samo je jedan sekretar primljen u radni odnos, dok su tri imenovana od do sada zaposlenih u lokalnoj upravi. Nema nijednog zaposlenog savjetnika. Podsjetimo, jedan od savjetnika u prethodnoj vlasti je nezakonito primao platu 45 odsto veću od zakonom predviđene. Od kada vršimo vlast, u lokalnoj upravi smo zaposlili dva radnika - sektetara za finansije i tehničkog sekretara u kabinetu predsjednika Opštine i za oba radna mjesta dobili smo saglasnost Ministarstva finansija“.

Povećanje sredstava za zarade uslovljeno je, piše u regovanju Bulatović, novom organizacijom rada koja ima četiri sekretarijata. Povećanje sredstava za zarade je predloženo i zbog isplata obaveza prema petoro funkconera prethodne vlasti, tvrdi Bulatović. Od 50.000, koliko je planirano povećanje, objašnjava, skoro 30.000 eura će „otići“ na obaveze prema funkcionerima prethodne vlasti.

Prema riječima Bulatovića, predsjedniku Skupštine opštine Milanu Đukiću će se od zarade odbijati sve što ga po zakonu ne sljeduje u odluci o korišćenju službenih telefona koja se priprema i koju naravno nije ni imala prethodna vlast.

Preporučujemo za Vas