BIRAJU IZVRŠNOG DIREKTORA

Vukićević na čelu borda Montenegro Airlinesa

Najozbiljniji kandidat za izvršnog direktora je, prema nezvaničnim informacijama, Živko Banjević, koji je u MA radio od 2002. do 2015. i kratko je pokrivao i to radno mjesto
116 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Vukićević, Foto: Luka Zeković
Nikola Vukićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.02.2017. 07:10h

Odbor direktora (OD) nacionalne avio-kompanije "Montenegro airlines" (MA) danas bi trebalo da izabre izvršnog direktora.

Odbor je juče izabrao za predsjednika Nikolu Vukićevića, rukovodioca Direktorata za budžet u Ministarstva finansija.

Najozbiljniji kandidat za izvršnog direktora je, prema nezvaničnim informacijama, Živko Banjević, koji je u MA radio od 2002. do 2015. i kratko je pokrivao i to radno mjesto. Mogući kandidat je i Vojin Vlahović, savjetnik bivšeg premijera, koji je bio i predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, direktor Nacionalne turističke organizacije...

Ranije je predsjednik Vlade Duško Marković naložio ministru saobraćaja i pomorstva Osmanu Nurkoviću da u pripremi i dostavi Vladi detaljnu informaciju o finansijskom i kadrovskom stanju u aviokompaniji, kako bi se riješila složena situacija u kojoj se nalazi nacionalni avioprevoznik.

Izvor iz Markovićeve administracije rekao je da Vlada od novog odbora direktora očekuje da u tom pravcu preduzme konkretne mjere u najkraćem roku.

Svi kandidati tražili su od vrha vlasti “odriješene ruke” da mogu da riješe velike finansijske dugove i organizacione probleme u kompaniji, kao i podršku da se hitno isplate svi ili najznačajniji dugovi prema zaposlenima. Odgovoreno im je da će to i dobiti.

Akumulirani gubitak izvještaju o poslovanju iz septembra iznosi 64 miliona eura, dok su imovina i potraživanja kompanije procijenjena na svega 54 miliona. Dugoročne i kratkoročne obaveze kompanije iznose 82 miliona eura.

Preporučujemo za Vas