Herceg Novi: Upravo vjenčani najbolja maska

Na Prazniku mimoze još dva maskenbal 11. februara u hotelu Palmon Bay i 18. februara u Institutu Igalo. Za najmlađe maskenbal će biti organizovan 12 februara.
73 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2017. 11:18h

Maska "Upravo vjenčani" proglašena je najuspješnijom na maskenabalu 48. Praznika mimoze koji je sinoć održan u Mediteranskom centru Instituta Igalo.

Autori su se našalili na temu braka, prikazujući ga kao kavez.

"U pamet se braćo Crnogorci", osvojila je drugu, dok je maska "Šedi đe si ni za đe si nisi – Od izbora dva putića" osvojila treću nagradu. Ove godine o najboljima je odlučivala publika, a direkcija Praznika mimoze za autore je obezbjedila novčane nagradeu iznosu od 1.000, 700 i 500 eura.

Nagrađene su maske NATO paketići, Gospodari pršljenova, Divlji zapad, Zagini ludaci i Snježna kraljice Boke…

Jednu od nagrada dobio je i raspoloženi ambasador Njemačke Hans Ginter Matern koji je rekao kako se divno osjeća u Novom i na maskenbalu.

Maskirajući se Novljani su se sarkastično našalili sa političkim prilikama u gradu, ukazali na ružno lice naše svakodnevice, a bilo je žaoka i na svjetske (ne)prilike. Najviše je ipak bilo maski koje su bile lepršave, sa jednim ciljem: da se dobro zabave. Kao i ranijih godina neke maske su više bile za karneval, nego za bal pod maskama.

Goste su uspješno zabavljali klapa Stari kapetan i Jelena Rozga koja je kazala da voli da nastupa u Crnoj Gori "jer je publika dobra, znaju njene pjesme i mogu da uživaju zajedno". Veliki broj maski i posjetilaca iz Boke, ali i regiona plesali su tokom cijele noći, što je najbolji dokaz da je i ova fešta bila uspješna.

Na Prazniku mimoze još dva maskenbal 11. februara u hotelu Palmon Bay i 18. februara u Institutu Igalo. Za najmlađe maskenbal će biti organizovan 12 februara.

Galerija

Bonus video: