Centralna banka Crne Gore najavila saradnju sa CANU

Tim povodom je, kako se navodi, na obostrano zadovoljstvo, istaknuta potreba za potpisivanjem sporazuma o međusobnoj saradnji
1 komentar(a)
Centralna banka Crne Gore, CBCG, Foto: Boris Pejović
Centralna banka Crne Gore, CBCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.02.2017. 17:13h

Centralna banka Crne Gore (CBCG) i Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (CANU) treba da potpišu sporazum o međusobnoj saradnji, ocijenjeno je na sastanku guvernera CBCG, Radoja Žugića sa predsjednikom CANU, Draganom Vukčevićem.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz CBCG, usaglašeni konkretni modaliteti saradnje CBCG i CANU u oblasti istraživačke i naučne djelatnosti.

"Polazeći od dva značajna projekta od zajedničkog interesa za obje institucije, organizacije okruglog stola o istoriji bankarstva u Crnoj Gori i izdavanje edicije "Leksikon bankarstva u Crnoj Gori", afirmisaće se podizanje nivoa informisanosti i ekonomskog znanja u društvu, kako bi se doprinijelo boljem razumijevanju istorije i razvoja bankarstva, sigurnosti bankarskog sistema, ali i značaja finansijske stabilnosti", kaže se u saopštenju.

Tim povodom je, kako se navodi, na obostrano zadovoljstvo, istaknuta potreba za potpisivanjem sporazuma o međusobnoj saradnji.

Bonus video: