Bjelica odobrio osam plata Milošu Pavićeviću

Bivši predsjednik Studentskog parlamenta dobiće osam plata jer je istovremeno bio v.d. direktora Sportskog centra UCG
181 pregleda 24 komentar(a)
Miloš Pavićević, Foto: Boris Pejović
Miloš Pavićević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.02.2017. 19:05h

Bivši predsjednik Studentskog parlamenta Miloš Pavićević uskoro bi trebalo da dobije osmomjesečnu zarada sa Univerziteta Crne Gore na ime upravljanja preduzećem "Univerzitetski sportski i kulturni centar" doo.

Pavićević, koji je od marta prošle godine, vršilac dužnosti direktora univerzitetskog preduzeća tražio je da mu se isplate zarade, a Upravni odbor je odobrio na sjednici krajem januara. "Sredstva se isplaćuju na teret neutrošenih sredstava preduzeća", stoji u odluci Upravnog odbora UCG u koju su “Vijesti” imale uvid, a koju je potpisao predsjednik Duško Bjelica.

Koliko je to tačno novca ne piše u odluci, ali će Pavićeviću zarada biti obračunavana na osnovu koeficijenta 6,84. To je, kako se navodi" obračun zarade - visoko obrazovanje, koji odgovara koeficijentu složenosti ovih poslova za obračun zarade, a visina naknade određuje se zavisno od dužine vremena provedenog na radu u tom društvu".

Poređenja radi, pojedini docenti na Univerzitetu sa doktoratom imaju koeficijent 8,01 i prosječno primaju oko 560 eura.

Preduzeće “Univerzitetski sportski i kulturni centar” upravlja sportskim objektom vrijednim 3,3 miliona eura.

On je otvoren u novembru 2015, a prema ranijim nezvaničnim informacijama iz vrha UCG, Pavićević je na čelu firme bio privremeno, a po osnovu funkcije šefa Studentskog parlamenta.U odluci koju je potpisao Bjelica navodi se da se "vršiocu dužnosti izvršnog direktora društva utvrđuje pravo na naknadu po osnovu rada u tom društvu za period od 30. marta 2016. do 2. decembra 2016”.

“Ovlašćuje se rektor da sa v.d. izvršnog direktora društva zaključi sporazum o regulisanju potraživanja i dugovanja između Univerziteta i v.d. izvršnog direktora društva sa ograničenom odgovornošću „Univerzitetski sportsko-kulturni centar'“, stoji u odluci UO.

U njoj se navodi da je Pavićević tražio da mu se trud u tom preduzeću vrednuje, da je dobio pozitivno mišljenje Sektora za pravne, kadrovske, opšte poslove i poslove staranja o imovini i Sektora za finansije UCG.

"Vijesti" su ranije pisale da je Pavićević postavljen za v.d. direktora preduzeća koje upravlja objektom od preko 5.400 kvadrata. Pavićević, koji je i dugogodišnji portparol Košarkaškog saveza na čijem je čelu bivši premijer Milo Đukanović, od novembra nije na čelu Studentskog parlamenta.

Studenti najmanje imaju koristi od sportskog centra

Korist od višemilionskog objekta najmanje imaju studenti , jer se on iznajmljuje. Tako je sjedište studentskog radio "Krša" u zgradi Tehničkih fakulteta, jer za njega nema mjesta u novom objektu.

Prema cjenovniku u koji su “Vijesti” imale uvid, za sat vremena treninga u sportskoj dvorani treba izdvojiti 30, odnosno 40 eura, u zavisnosti od termina. Zakup dvorane za potrebe takmičenja je od 70 do 300 eura - zavisno od termina, starosti ekipa, značaja meča... Korišćenje sale za “ostale manifestacije” je 700 eura. Izdaju se i mala i velika multimedijalna sala od 30 do 50 eura po satu, odnosno 100 do 200 eura po danu. Godišnji zakup centra terena za reklamu iznosi 2.000 eura, prostor u reketu za koš 1.500, a rukometni šesterac 1.000 eura.

Bonus video: