Objavljen prvi broj on-line časopisa "Glas omladinca": Čuće se glas mladih

"Teme koje smo obrađivali u prvom broju su istorija, modeling, predstavljanje nevladinih organizacija koje se bave mladima, manekenstvo, stav mladih iz drugih opština, trenutni modni trendovi, zanimljiva nauka za početnike, predstavljanje mladih muzičkih grupa iz Nikšića, ekologija"
56 pregleda 1 komentar(a)
Glas omladinca, Foto: Printscreen
Glas omladinca, Foto: Printscreen
Ažurirano: 01.02.2017. 19:28h

Omladinski klub Nikšić objavio je prvi broj on-line časopisa "Glas omladinca", a namjera im je da u narednom periodu realizuju radijsku i tv emisiju koja će biti posvećena mladima i obrađivati teme koje najviše zanimaju mlade.

"Časopis je dobio zanimljivo ime asocirajući nas na jedan od najstarijih časopisa u Grnoj Gori ‘Glas Crnogorca’ i želeći da istaknemo da će se kroz isti čuti glas mladih jer su upravo mladi ti koji pišu i pripremaju sve tekstove", kazao je Miroslav Stanišić, predsjednik Omladinskog kluba.

Izlasku časopisa prethodio je javni konkurs na osnovu kojeg su izabrani članovi novinarske sekcije, zatim radionica sa novinarkom iz Nikšića koja m je, kako je kazao Stanišić, prenijela "finese" novinarskog poziva, a onda rad na pripremi "Glasa omladinca".

"Teme koje smo obrađivali u prvom broju su istorija, modeling, predstavljanje nevladinih organizacija koje se bave mladima, manekenstvo, stav mladih iz drugih opština, trenutni modni trendovi, zanimljiva nauka za početnike, predstavljanje mladih muzičkih grupa iz Nikšića, ekologija", pobrojao je Stanišić.

Prema njegovim riječima časopis je tokom same pripreme izazvao veliko interesovanje ne samo na lokalnom nivou, već i na nacionalnom, tako da će imati dopisnike iz ostalih gradova, a čast da se prvi predstave pripala je mladima iz Mojkovca.

"Pored saradnje s mladim novinarima istu smo ostvarili i sa organizacijom studenata medicine, MoMSIC, koja će u svim izdanjima časopisa obrađivati teme o prihofižičkom zdravlju mladih, savjetovalištu o zavisnostima, polno prenosivim bolestima i svim onim što najviše pogađa mlade", kazao je predsjednik Omladinskog kluba.

Časopis će, zbog nedostatka finansijskih sredstava, u početku biti online i dostupan na sajtu ( http://www.oknk.me/glas-omladinca/broj-i) i na Fejsbuk stranici Omladinskog kluba Nikšić.

Časopis je nastao u okviru projekta "Informiši se – uključi se" koji je kofinansiran od strane EU, kroz program lokalne inicijative mladih, a u okviru projekta Regionalna platforma za učešće i dialog mladih Balkana.

Bonus video: