NUHODŽIĆ I VELJOVIĆ SA EU AMBASADORIMA

"Značajni rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala"

Na sastanku je, kako navode iz ministarstva, konstatovano da je Crna Gora u 2018. godini nastavila da napreduje ka članstvu u Evropskoj uniji
52 pregleda 1 komentar(a)
mevludin nuhodžić, veselin veljović, Foto: Vlada Crne Gore
mevludin nuhodžić, veselin veljović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 07.12.2018. 17:18h

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ostvarili su značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala, zaključeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktora Uprave policije Veselina Veljovića i delegacije ambasadora zemalja članica Evropske unije (EU), predvođene šefom Delegacije EU u Podgorici, Aivom Oravom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, u fokusu današnjeg susreta bila je diskusija o radnom dokumentu, takozvanom „Non pejperu“ i o ulozi Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije u poglavlju 23 i naročito u poglavlju 24 kojim rukovodi MUP.

Na sastanku je, kako navode iz ministarstva, konstatovano da je Crna Gora u 2018. godini nastavila da napreduje ka članstvu u Evropskoj uniji i da su MUP i Uprava policije bili posvećeni unapređenju bilansa rezultata u oblasti pranja novca, korupcije, oduzimanja imovine stečene kriminalnom djelatnošću, krijumčarenja narkotika, kao i u drugim oblicima teškog kriminala.

"Ministar i direktor izrazili su zahvalnost Delegaciji EU i ambasadorima na prijateljskom odnosu i snažnoj podršci koju u kontinutitetu pružaju, a koja je iskazana kroz značajna finansijska ulaganja iz IPA fondova, i naročito kroz direktnu budžetsku podršku, a u cilju jačanja kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta i unapređenja kvaliteta rada i rezultata MUP-a i Uprave policije", stoji u saopštenju ministarstva.

Sa sastanka je, kako se dodaje, poručeno da je jačanje regionalne saradnje i saradnje sa evropskim policijskim službama od izuzetnog značaja za borbu protiv organizovanog kriminala, a s tim u vezi i dalje intenziviranje aktivnosti Ministarstva i Uprave policije u ključnim pregovaračkim poglavljima.

"Na današnjem sastanku iskazano je i interesovanje za aktuelna politička dešavanja, i ovom prilikom konstatovano da je ova pitanja najbolje rješavati u okviru nadležnih institucija sistema", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas