Banjević opet izvršni direktor Montenegro Airlinesa?

Novi Odbor će između članova izabrati predsjednika, za izršnog direktora više kandidata
284 pregleda 22 komentar(a)
Živko Banjević, Foto: Siniša Luković
Živko Banjević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.02.2017. 07:18h

Za izvršnog direktora Montenegro Airlinesa (MA) u opciji je više kandidata, a najozbiljniji je nekadašnji izvršni direktor kompanije Živko Banjević.

On je napustio poziciju izvršnog direktiora MA u septembru 2015., tvrdeći da je podnio zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa. U 2014. godini, kada je izabran na to mjesto, a devet mjeseci prije izbora bio vršilac dužnosti, gubitak kompanije je iznosio 9,5 miliona, godinu kasnije 10,4 miliona.

Skupština akcionara Montenegro Airlinesa razriješila je juče postojeći i izabrala novi Odbor direktora.

Za članove novog Odbora izabrani su Nikola Vukićević, šef Direktorata za budžet u Ministarstva finansija, Milica Abramović, rukovodilac Avio-helikopterske jedinice MUP-a, Dragan Popović, kapetan avio-servisa Vlade, Dženan Demić, mašinski inženjer i Miroslav Bjelica stručnjak iz oblasti bezbjednosti.

Vukićević je, prema informacijama "Vijesti" iz Vlade, najvjerovatnije novi predsjednik Odbora. Iz aviokompanije je saopšteno da će novi Odbor između članova izabrati predsjednika i potpredsjednika.

Tada se očekuje da bude izabran i izvršni direktor Montenegro Airlinesa koji će zamijeniti Zorana Kostića.

Jedna od kandidata, Živko Banjević je završio Mašinski fakultet u Beogradu, smjer aeronautika.

U Montenegro Airlinesu je radio od 2002. do 2015. godine. Od 2007 do 2010. bio je CAMO (Continued Airworthiness Manager) menadžer, zadužen za ispunjavanje utvrđenih standarda za bezbjednost letova i opreme, kao i tehničku podršku. Od 2010- 2014. bio je direktor održavanja, a 2014-2015. bio je izvršni direktor i direktor operativnih službi i održavanja.

U nacionalnu aviokompaniju vraća se i kapetan Dragan Popović koji je bio pilot prije odlaska u Vladin Avio servis. Njegovo ime javnosti je poznato nakon januara 2015, kada je pilotirao "fokerom 100" koji je iskliznuo sa piste. U incidentu nije bilo povrijeđenih, ali je država platile velike odštete po tužbama dijela putnika.

Bonus video: