Podvožnjak završavaju za petnaestak dana

“Pješačke pasarele u Sutomoru na ovoj lokaciji za sada nisu opcija, jer je procjena da na visokim temperaturama pješaci neće da se penju pet-šest metara uvis da bi prešli magistralu”, rekao je “Vijestima” Srzentić
97 pregleda 1 komentar(a)
podvožnjak sutomore, Foto: Radomir Petrić
podvožnjak sutomore, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 31.01.2017. 17:53h

Podvožnjak za kolski saobraćaj ispod pruge u Sutomoru, širine šest i visine četiri metra, biće završen polovinom marta, saopštili su iz lokalne samouprave.

Podvožnjak se nalazi preko puta i Autobuske stanice i trebalo da poveže centar mjesta sa naseljima Pobrđe, Gorelac i Rutke.

Predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić rekao je da će sadašnji podvožnjak biti preusmjeren za pješački saobraćaj.

On je dodao da će stari podvožnjak dobiti i rešetke, kako bi se, prilikom velikih kišnih padavina, skupljao otpad i šut koji sa obronaka Sozine donose bujične vode.

“Pješačke pasarele u Sutomoru na ovoj lokaciji za sada nisu opcija, jer je procjena da na visokim temperaturama pješaci neće da se penju pet-šest metara uvis da bi prešli magistralu”, rekao je “Vijestima” Srzentić.

On je rekao da će eksperti saobraćajne struke potražiti rješenje za režim saobraćaja, s obzirom na problem prelaska turista preko magistrale.

Završetak uređenja saobraćaja najprometnijeg dijela Sutomora formalno se čeka pune tri godine, a faktički mnogo duže jer je krajem januara 2014. iz Mjesne zajednice Sutomore Spič objavljeno da je Vlada u Budžetu za tu godinu izdvojila 1,5 miliona eura za uređenje kružnog toka kod Autobuske stanice i novi podvožnjak .

Tada je saopšteno i da “na tom potezu treba da bude i pasarela“.

U maju 2014. počeli su radovi na rekonstrukciji raskrsnice kod Autobuske stanice, čiji je izvođač „Gradnja-promet“ iz Danilovgrada. Građevinsku dozvolu izdala je Opština Bar.

Druga faza radova, koja uključuje podvožnjak , počela je prošle godine.

Bonus video: