Fond za zdravstveno osiguranje: Roćenović osam puta upućivan na liječenje

"Upućivanje na liječenje u inostranstvu vrši se na predlog konzilijuma odgovarajuće specijalnosti Kliničkog centra Crne Gore (za djecu na predlog konzilijuma Instituta za bolesti djece) i odobrenja od strane Ljekarskih komisija Fonda", navodi se u saopštenju Fonda za zdravstveno osiguranje
196 pregleda 12 komentar(a)
Srđan Roćenović, Foto: Privatna arhiva
Srđan Roćenović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.01.2017. 16:14h

Fond za zdravstveno osiguranje saopštio je da je tridesetogodišnji Srđan Roćenović upućivan osam puta na liječenje, dijagnostiku i kontrolne preglede u zdravstvene ustanove u Srbiji ( Klinički centar Srbije i VMA), kao i u Institut "Simo Milošević" u Igalu.

Banka hrane apelovala je da se pomogne Roćenoviću koji je zbog bolesti gotovo dvije godine vezan za krevet, a živi sa majkom kao podstanar od njene invalidske penzije.

Navode da je Mira Ćirković, majka Srđana Roćenovića podnijela zahtjev za dalje liječenje njenog sina u Kliničko bolnički centar u Zagrebu, 25.januara ove godine.

"Komisija za liječenje u inostranstvu je na sjednici od 27. januara ove godine razmatrala zahtjev za upućivanje Srđana Roćenovića na liječenje u KBC Zagreb i donijela nalaz i mišljenje kojim je zahtijevala dopunu medicinske dokumentacije to jest dodatno obrazloženje konzilijarnog izvještaja. Nakon dopune predmetne dokumentacije zahtjev g.Ćirković će biti razmatran na prvoj narednoj sjednici Komisije za liječenje u inostranstvu", navodi se u saopštenju.

Dodaju da se upućivanje na liječenje u inostranstvu obavlja na predlog konzilijuma odgovarajuće specijalnosti Kliničkog centra Crne Gore (za djecu na predlog konzilijuma Instituta za bolesti djece) i odobrenja od strane Ljekarskih komisija Fonda.

"Osigurana lica koja ne mogu da se liječe u Crnoj Gori, po predlogu konzilijuma KCCG, upućuju se u ustanove javnog zdravstvenog sistema Republike Srbije sa kojima Fond ima zaključen ugovor o pružanju usluga, a za stanja i oboljenja koja ne mogu da se liječe ni u Republici Srbiji, osiguranim licima se predlaže upućivanje u druge inostrane države. Postupak za upućivanje na liječenje u zdravstvene ustanove van sistema zdravsta Crne Gore se brzo završava, za par dana, a u hitnim slučajevima u roku od par sati od momenta dostavljanja Fondu za zdravstveno osiguranje zahtjeva uz prateću medicinsku dokumentaciju. Napominjemo takođe da se pitanje sredstava za liječenje u inostranstvu ne postavlja nikada kao problem bez obzira na iznos potrebnih sredstava za liječenje kada je isto odobreno od strane Konzilijuma KCCG i Komisije za liječenje u inostranstvu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: