Cetinje: Na humanitarnoj aukciji prikupljeno 3.280 eura

Na aukciji je prodato svih 15 umjetničkih djela, čiji su autori akademski slikari, diplomirani grafičari, te mladi autori iz Srednje likovne škole "Petar Lubarda" i cetinjske Gimnazije
0 komentar(a)
Prijestonica za Selenu, Foto: Twitter/cetinjeme
Prijestonica za Selenu, Foto: Twitter/cetinjeme
Ažurirano: 29.01.2017. 18:09h

Na humanitarnoj aukciji "Prijestonica za Selenu" koju je organizovala Prijestonica Cetinje prikupljeno je 3.280 eura, a novac će biti uplaćen roditeljima trogodišnje Selene Mandić.

Selena je u Americi počela liječenje od teškog oblika karcinoma, a za manje od 48 sati prikupljeno je preko 200.000 eura.

Kako je neophodna suma za liječenje pomenute djevojčice već prikupljena, shodno najavi njenih roditelja, sva sredstva koja pristignu ovih dana biće preusmjerena u Fond za sljedeću humanitarnu akciju ovog tipa.

Na aukciji je prodato svih 15 umjetničkih djela, čiji su autori akademski slikari, diplomirani grafičari, te mladi autori iz Srednje likovne škole "Petar Lubarda" i cetinjske Gimnazije.

U svrhu večerašnje humanitarne aukcije, svoje radove ustupili su autori Aco Bojić, Nada Milošević, Danijela Marković, Aleksandra Stamenković, Jovana Pestorić, Tijana Martinović, Andrea Miljanić, Nikola Balević, Jelena Vušurović, Jelena Milatović i Viktor Mijović.

Najveća cijena po kojoj je prodat jedan rad večeras je iznosila 1.000 eura.

Domaćin aukcije bio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

Bonus video: