Crna Goro, pomozi: Srđanu trebaju pelene i pasoš

“Svakako do tada treba pomoći Srđanu sa pelenama i ljekovima koje koristi. Treba pomoći majki Miri i Srđanu oko vađenja pasoša jer ga nemaju. I ukoliko bude pokriveno liječenje u Hrvatskoj, trebaće im novac za smještaj i hranu pratioca nepokretne osobe”, saopštili su iz Banke hrane
154 pregleda 16 komentar(a)
Srđan Roćenović, Foto: Privatna arhiva
Srđan Roćenović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.01.2017. 14:23h

Nakon što su građani Crne Gore pokazali solidarnost i humanost sakupivši više od 200 hiljada za liječenje trogodišnje Selene Mandić, na društvenim mrežama i portalima pokrenuta je inicijativa da se pomogne i tridesetogodišnjem Srđanu Roćenoviću.

Apel je prva uputila nevladina organizacija Banka hrane saopštivši da je mladić zbog bolesti gotovo dvije godine vezan za krevet, a živi sa majkom kao podstanar od njene invalidske penzije. Iz Banke hrane su saopštili da dok čekaju da Fond za zdravstvo zvanično odgovori da li će platiti liječenje Roćenovića u Zagrebu, u međuvremenu, pomažu u njegovom liječenju uplaćujući sredstva na žiro-račun porodice.

“Svakako do tada treba pomoći Srđanu sa pelenama i ljekovima koje koristi. Treba pomoći majki Miri i Srđanu oko vađenja pasoša jer ga nemaju. I ukoliko bude pokriveno liječenje u Hrvatskoj, trebaće im novac za smještaj i hranu pratioca nepokretne osobe”, saopštili su iz Banke hrane.

Roćenović je pune dvije godine vezan za postelju, u bolnicama od Podgorice do Beograda pod danonoćnim bolovima, tvrde u Banki hrane.

Fondacija “Budi human”, koja od skoro jedina može otvoriti liniju za SMS donaciju, čeka odgovor od Fonda za zdravstvo da li će platiti liječenje oboljelog mladića.

“Ako Fond odbije da pokrije liječenje, može da se otvori SMS linija za donaciju”, saopštili su iz Fondacije.

Iz Fonda za zdravstveno osiguranje saopštili su da će vjerovatno pokriti liječenje Roćenovića u Zagrebu, ukoliko budu dostavljena sva potrebna dokumenta.

Oni su “Vijestima” nezvanično saopštili da je Fond već nekoliko puta pokrivao troškove liječenja Roćenovića u Beogradu, a da čekaju da njegova majka kompletira dokumentaciju za liječenje u Zagrebu.

Tvrde da je Selenin slučaj bio jedinstven i zahtijevao je hitno liječenje, a svim građanima su poručili da mogu ostvariti besplatno liječenje u inostranstvu kroz institucije zdravstvenog sistema.

Ministarstvo zdravlja je u petak objavilo slično saopštenje, kako bi upozorilo da se ne zloupotrebljava lijepa ideja i poruka, poslata pri sakupljanju sredstava za liječenje Selene.

Preko SMS donacija Crnogorci su za Selenu sakupili preko 120 hiljada eura, koja je u Americi započela liječenje od karcinoma.

Širom Crne Gore juče i danas su održani ranije najavljeni humanitarni događaji za pomoć Seleni, a sredstva će, po želji Seleninih roditelja, iću u Fond za liječenje djece oboljele od raka.

Žiro račun Hipotekarne banke: 520031000000130251

Bonus video: