Izbor predstavnika NVO: U radnoj grupi sa boljim referencama

Za izradu akata biraće se predstavnik NVO sa više iskustva
80 pregleda 0 komentar(a)
Skupština Glavnog grada, Foto: Arhiva "Vijesti"
Skupština Glavnog grada, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.01.2017. 16:06h

Sekretarijat za lokalnu samoupravu prihvatio je sugestiju Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave da se izmijeni član 4 Nacrta Odluke o saradnji i partnerstvu Glavnog grada i nevladinih organizacija.

Savjet je predložio da se član izmijeni na način da se prednost u slučaju dostavljanja istog broja predloga kandidata za predstavnike NVO u radnim grupama Glavnog grada zaduženim za izradu opštih akata ili razvojnih planova da onom kandidatu koji ima bolje reference, odnosno koji ima više iskustva u oblasti koja je predmet uređivanja.

U izvještaju sa javne rasprave se povodom izjave Nikole Martinovića da određeni objekti u Glavnom gradu nisu stavljeni u funkciju kao što je Stadion malih sportova, navodi da je obrađivač odluke ukazao da pitanje stanja objekata nije predmet uređivanja odluka koje se nalaze na javnoj raspravi, već razvojnih planova Glavnog grada.

O Nacrtu odluke o izmjenama i dopuni Odluke o učešću lokalnog stanovništva u vršenju javnih poslova, kako se navodi, nije bilo primjedbi, prijedloga i sugestija.

Bonus video: