URA NK: Sumnjamo da su potpredsjednici opštine Nikšić ilegalno izgradili azil za pse u svom selu

On je dodao da je na osnovu istrazivackog rada, GP URA, došao do podataka koji upućuju na sumnjive radnje
332 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2017. 16:22h

O nesposobnosti gradske vlasti da riješi konkretan problem, i njene izvanredne sposobnosti da i iz najbanalnije situacije izvuku kakvu-takvu korist, pokazuje mnogi primjeri, jedan od njih je i primjer skloništa za pse u mjestu Brestice, poznati kao azil za pse, kazao je Goran Šućur član OO URA Nikšić.

"Sklonište je udaljeno 25 km od grada, pritom 2 do 3 km puta do skloništa nisu uopšte asfaltirana, već je na mjesto asfalta šljunkasti makadam, što onemogućava prilaz sklonistu bilo kojim drugim tipom vozila osim terenskim. Sklonište je smješteno na nadmorskoj visini preko 1000 m nadmorske visine što jasno ukazuje na niske temperature tog područja u zimskom periodu. U blizini nema linije električne energije, niti vodovoda. Postavlja se pitanje zašto je izabrana ova lokacija koja povećava troškove održavanja skoro dva puta od predviđenih? Ovo su ujedno i pitanja koje su u aprilu 2015. pred nadležnim u opstini iznijeli iz Društva za zaštitu životinja. Tom prilikom su apelovali da se izgradnja stopira, međutim, odgovora nije bilo", kazao je Šućur.

On je dodao da je na osnovu istrazivačkog rada, GP URA, došao do podataka koji upućuju na sumnjive radnje.

"Na osnovu istrazivačkog rada, Građanski pokret URA, došao je do podataka koji upućuju na sumnjive radnje i na ono što bi se moglo nazvati, zloupotrebom položaja; Potpredsjednici opštine, Đoko Krivokapić i Dragan Perović, sklonište su izgradili ilegalno u svom rodnom selu, i nameće se pretpostavka da je tako učinjeno sa namjerom da par njihovih rođaka izvuče direktnu korist. Tako se sklonište nalazi na posjedu Slavka Krivokapića, ujedno i bližeg rođaka već spomenutog Đoka Krivokapića, koji je kasnije postavljen i za upravnika. Na mjesto čuvara postavljen je, gle čuda, i gospodin Peko Krivokapić, dok je za osobu zaduženu za održavanje i hranjenje pasa postavljen Marko Perović. Saglasnost mještana sa ovom lokacijom azila kupljena je obećanjem da će biti asfaltiran dio puta koji (gle čuda) ni danas nije završen. A predviđeno je proširenje objekta u kojih će biti uloženo i dodatnih 20 hiljada eura. Čitava ova situacija i bez navedenih insinuacija pokazuje nesposobnost naših gradskih vlasti da i najmanji problem kvalitetno riješi, i da je svako njihovo rešenje zapravo sklanjanje pod tepih koje čini više štete nego koristi. Pritom se pokazuje i njihova sklonost da u svakoj situaciji prepoznaju svoju korist, što sasvim dovoljno govori o etičkoj i moralnoj zakržljalosti onih koji sebe nazivaju “gospodarima” grada", kazao je Šućur.

Šućur je kazao da podatak o privatnim tužbama građana, govori da je opština u 2015. godini morala isplatiti preko 100.000 "ako uzmemo u obzir i sudske troškove, te je ulaganje u “porodični biznis” potpresjednika opštine očigleno neuspješan."

"Pored štete koje nanose budžetu, zabrinjavajući je odnos prema samim životinjama, prema kojim se odnose na svirep način, a potvrda tome se mnogrobojni dopisi koji su poslati na adresu opštine od strane udruženja za zaštitu životinja, kojima je kako stvari stoje jedino stalo do tih nedužnih stvorenja. Mi smo u našem programu uz njihovu pomoć, ponudili konkretan predlog rješavanja problema. Program obuhvata smanjenje populacije napuštenih pasa na human, efikasan i dugoročan naćin. A gospodu iz vlasti pitamo da li u Nikšiću postoji iko mimo vaših porodica i aktivista ? I da li mi koji suprotno mislimo i koji nemamo krvne veze sa vama treba da napuštamo grad?"

Galerija

Bonus video: