Biciklisti podsjećaju na obećano: Da se izgradi još pet koridora

Agencija za izgradnju grada izabrala je ponudu kompanije „Montenegro Petrol“ za izgradnju drugog dijela biciklističke staze
1 komentar(a)
Biciklistička staza, otvaranje, Foto: Luka Zeković
Biciklistička staza, otvaranje, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.01.2017. 16:59h

Nevladina organizacija „Biciklo.me“, podsjetiće grupnom vožnjom 29. januara gradske vlasti na obećanja o izgradnji biciklističkih staza na pet koridora.

“Od planiranih pet, do sada je urađena samo biciklistička staza na jednom koridoru i dio staze na još jednom. Nadamo se da će tokom ove godine gradnja biti brža i kvalitetnija, te da planeri i graditelji neće ponavljati ranije greške, već da će na njima učiti”, poručuju iz NVO „Biciklo.me“.

Početkom 2015. godine, najavljen je plan o izgradnji biciklističkih staza, od raskrsnice Ulice 27. marta i Ulice kralja Nikole do brda Gorica, zatim od Željezničke stanice do Bulevara serdara Jola Piletića, od raskrsnice Bulevara Mihaila Lalića i Ulice Vlada Ćetkovića, Bulevarom Mihaila Lalića i Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do Kraljevog parka, od raskrsnice Ulice 27. marta do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, kao i od brda Gorica do Bulevara revolucije.

„U znak podsjećanja na obećano, a samo djelimično urađeno, januarski Critical Mass, 41. po redu, biće vožen uglavnom onuda kuda je predviđeno protezanje biciklističkog koridora br. 2 i br. 5“, najavljeno je iz NVO „Biciklo.me“.

Nakon izgradnje prve staze od Bulevara Mihaila Lalića do hotela „Hilton“, koja je predstavljala donaciju ambasade NR Kine, izgrađen je dio planirane staze od Gorice do Ulice Vojislavljevića, zahvaljujući donaciji kompanije „CRBC“.

Agencija za izgradnju grada izabrala je ponudu kompanije „Montenegro Petrol“ za izgradnju drugog dijela biciklističke staze, od raskrsnice Ulice kralja Nikole i Ulice Vojislavljevića do Bulevara Srđana Aleksića.

Bonus video: