Uoči 48. Praznika mimoze: Predstavljen program "Prijatelji u gostima"

Otpravnik poslova u Francuskoj ambasadi u Podgorici Žan Žak Forte je podsjetio na bliske i prijateljske veze sa crnogorskim narodom i Herceg Novim na čijoj teritoriji je i spomenik stradalim Francuzima u Prvom svjetskom ratu, na Ilinici i zadovoljstvo što će se 13, 14 i 15 februara organizovati Dani Francuske
57 pregleda 0 komentar(a)
Praznik Mimoze, pres, Foto: Slavica Kosić
Praznik Mimoze, pres, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.01.2017. 15:17h

Pučku i zabavnu feštu – 48. Praznik mimoze, najaviće Abrum u subotu 28 januara. Planiran je defile alegorijskih kola od Igala do trga Nikole Đurkovića i Postavljanje Karnevala Kolektoris Fekalist – najvećeg krivca za sve nedaće Novljanja koje su ih snašle u prošloj godini. U parku Boka biće održan koncert Madicine Banda i Milf Huntersa.

Stevan Koprivica direktor JU K Herceg Fest koji je producent i organizator Praznika mimoze, na današnjoj konferenciji za novinare predstavio je nove manifestacije” Prijatelji u gostima” koje će biti organizovane u okviru fešte mimozi u čast.

Dani Beograda biće održani 6,7. i 8. februara. Konzul Republike Srbije u Herceg Novom Zoran Dojčinović je najavio zanimljiv kulturno umjetnički i gastronomski program. “Gostovanje u Herceg Novom održaće se u okviru turističke promocije glavnog grada Srbije “Go Belgrade”. Turisti iz Crne Gore su među 10 najzastupljenijih destinacija odakle gosti dolaze u Srbiju. Lani je oko 25 hiljada turista iz Crne Gore boravilo u Srbiji”, kazao je Dojčinović.

Otpravnik poslova u Francuskoj ambasadi u Podgorici Žan Žak Forte je podsjetio na bliske i prijateljske veze sa crnogorskim narodom i Herceg Novim na čijoj teritoriji je i spomenik stradalim Francuzima u Prvom svjetskom ratu, na Ilinici i zadovoljstvo što će se 13, 14 i 15 februara organizovati Dani Francuske .

“Novljanima i njihovim gostima predstavićemo ulični spektakle “Ljudi sa visina”, nastupiće bend Baden Baden , a moći će i da degustiraju specijaliteti francuske kuhinje “, najavio je Forte.

Praznik će svečano biti otvoren u petak veče , 3 februara. Gradska muzika Herceg Novi, Mjesna muzika Đenovići, Mažoretke, trombonjeri, maskirane grupe, glumci, vatromet uveseljavaće mještane i goste od Igala do centra grada , gdje će u 21 sat početi koncert Tonija Cetinskog.

U mjestima duž hercegnovske rivijere i na Škveru biće organizovani najmasovniji program Fešta od mimoze, ribe i vina. Planirana su tri maskenbla za odrasle na kojima će goste zabavljati, Jelena Rozga, Danijela Martinović, klapa Stari kapetan, Boka bend i Toć, hercegnovska Gradska muzika i Mjesna muzika Đenovići.

Na zatvaranju praznika bić spaljen Karneval Kolektoris Fekalist , a nakon toga nastupiće Željko Samardžić.

Marketinška kampanja, koju je uz video produkciju, osmislio tim JUK Herceg Festa , u toku je u regionu i našoj zemlji.

Praznik mimoze trajaće do 19. februara.

Bonus video: