Novi vrtić u Zagoriču pohađa 190 mališana

„U novootvorenom vrtiću u Zagoriču upisano je 193 djece, od toga je 110 novoupisanih, dok je 83 djece prepisano iz vaspitne jedinice 'Zvončić'“, preciziraju iz ove ustanove
860 pregleda 2 komentar(a)
vrtić Zagorič, Foto: Podgorica.me
vrtić Zagorič, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 25.01.2017. 18:49h

Novootvoreni vrtić u Zagoriču na početku drugog polugođa pohađa više od 190 mališana, od kojih je najveći broj novoupisane djece.

Nakon otvaranja novog objekta vidno se povećao broj upisane djece u Javnoj predškolskoj ustanovi „Đina Vrbica“, koji je na početku školske 2016/2017. godine dostigao 3.500 upisanih.

Iz JPU „Đina Vrbica“ saopšteno je da se u vaspitnoj jedinici „Mali princ“ u Zagoriču, pored novoupisanih, nalaze i djeca prepisana iz vrtića u Maslinama.

„U novootvorenom vrtiću u Zagoriču upisano je 193 djece, od toga je 110 novoupisanih, dok je 83 djece prepisano iz vaspitne jedinice 'Zvončić'“, preciziraju iz ove ustanove.

Period zimskog raspusta u JPU „Đina Vrbica“ iskoristili su za pripremu prostorija za djecu, te tvrde da je u novoj godini sve spremno.

„U svim vaspitnim jedinicama su izvršeni postupci dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, te generalna čišćenja objekata. Izvršene su potrebne opravke na uređajima za zagrijavanje prostorija, te na postojećoj stolariji, tako da je sve spremno za dolazak djece i roditelja“, dodaju iz „Đine Vrbice“.

U narednom periodu nadležni će, najavljano je, organizovati brojne aktivnosti, među kojim će posebno planirane biti one posvećene obilježavanju desetogodišnjice postojanja JPU „Đina Vrbica”, 8. aprila tekuće godine.

Bonus video: