Preko kanala do kuće tri mjeseca

„Na jednoj strani je kanal, a na drugoj su otvorene šahte“, pojasnio je Lešaj, dodajući da se sa sličnim problemima susreću i njihove komšije, ali za razliku od Lešaja, oni imaju pristup ulici sa jedne strane imanja
0 komentar(a)
Vodovod, Foto: Privatna arhiva
Vodovod, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.01.2017. 20:06h

Porodica Lešaj iz Sukuruća tri mjeseca je odsječena od puta zbog izgradnje vodovoda u ovoj mjesnoj zajednici u Tuzima.

„Od 22. ili 23. oktobra kanal je prokopan, nakon toga su cijevi postavljane oko mjesec i po dana i od tada je kanal otvoren“, rekao je mještanin Pal Lešaj.

Lešaj je kazao da su prilaz kući, do nedavne izgradnje vodovoda, imali sa dvije strane imanja, ali da su obje sada blokirane zbog radova.

„Na jednoj strani je kanal, a na drugoj su otvorene šahte“, pojasnio je Lešaj, dodajući da se sa sličnim problemima susreću i njihove komšije, ali za razliku od Lešaja, oni imaju pristup ulici sa jedne strane imanja.

Do saobraćajnice su Lešaji tokom protekla tri mjeseca stizali preko imanja susjeda, ali sada ni tu opciju nemaju, jer su komšije zemlju preorale i posijale.

Iako je veći dio kanala u Sukuruću zatrpan, to nije realizovano kod imanja porodice Lešaj jer je put u tom dijelu naselja uzak.

„Prije nekoliko dana su dolazili službenici „Vodovoda“ sa velikim bagerom, međutim mašina je bila prevelika“, rekao je Lešaj, dodajući da im je potom rečeno da će iz „Vodovoda“ obezbijediti manju mašinu, koja, tvrdi Lešaj, još uvijek nije stigla.

Osim činjenice da mu je u Sukuruću neophodno auto radi obavljanja svakodnevnih poslova, trenutna situacija posebno zabrinjava Lešaja čija se majka ne osjeća najbolje, pa strahuje od toga kako je odvesti kod ljekara kada nema pristup ulici.

Bonus video: