Darko Mališić: Ne zastupam nikog i nisam advokat

Iako sa moje strane nije pomenut, Softić se oglasio kao zastupnik privatnih interesa izvjesnog Mujovića, čija je porodica odselila prije gotovo 40 godina van Crne Gore i nalazi se na nepoznatoj adresi
71 pregleda 2 komentar(a)
Separacija, Foto: Tufik Softić
Separacija, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 23.01.2017. 19:49h

U vašem listu sam objavio reagovanje, a po osnovu pominjanja mog imena i prostora u kojem živim. Nisam zastupao nikoga, niti sam po profesiji advokat.

U tekstu sam saopštio ono što je u mom interesu i interesu građana, kao stanovnik u zoni Separacije i ono što sam bio u saznanju kao predsjednik Savjeta MZ Park i načelnik katastra.

Odgovor Tufika Softića u svojstvu novinara “Vijesti” je deplasiran i jedinstven primjer uvreda i prijetnji u novinarskoj praksi. Softić je u konfliktu interesa, kao direktor lokalnog javnog emitera Radio Berane, a postoje i brojni primjeri njegove nezakonitosti u radu. Dakle, ne može se neko boriti protiv "nezakonitosti" kršeći zakon!

Iako sa moje strane nije pomenut, Softić se oglasio kao zastupnik privatnih interesa izvjesnog Mujovića, čija je porodica odselila prije gotovo 40 godina van Crne Gore i nalazi se na nepoznatoj adresi.

Salvama uvreda i neosnovanih optužbi upućenih prema meni na neprofesionalan način - u stvari više je Softić govorio o njemu samom! Da li "bivši", kako navodi Softić, znači i ozbiljnu prijetnju - to će morati da pojasni pred nadležnim državnim organom.

Softić je u problemu kako da zamijeni 1,60 m2 Mujevića za 80 ari tuđe zemlje.

Niko nije dakle u centru grada mogao imati 80 ari, kako Softić navodi, - a posebno ne nakon donošenja Rješenja o nacionalizaciji građevinskog zemljišta iz 1959. Narodnog odbora SO Ivangrad. Osim fotografije iz ljetnjeg perioda, Softić prezentira i neznanje u funkcionisanju državne uprave, da ne kažem kafansko tumačenje.

Sadašnji vlasnik “Tehnostar” d.o.o. je ostvario svoje pravo preko nadležnog suda presudom P.br.1000/12, a upisao je pravo svojine nakon mog odlaska iz katastra 2013. godine.

Da je novinar Softić sklon senzacionalističkom izvještavanju, iskrivljivanju informacija, netačnom i neadekvatnom naglašavanju činjenica, potvrdio je Medijski savjet za samoregulaciju da je prekršio Kodeks novinara kada je o istoj stvari pisao o meni u drugom glasilu rješenjem od 5. februara 2016.godine.

Što se tiče korupcije i kriminala, Softić će to morati dokazati pred nadležnim sudom.

Bonus video: