Boreta iz Spuža traži dozvolu da gradi hotel u Budvi

Boreta koji je na odsluženju 30 godišnje zatvorske kazne je, preko supruge, kojoj je dao punomoćje, još krajem novembra prošle godine predao budvanskom Sekretarijatu za urbanizam zahtjev za produženje građevinske dozvole, koju mu je ta opštinska služba izdala krajem 2012
1029 pregleda 18 komentar(a)
Saša Boreta, Foto: Savo Prelević
Saša Boreta, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.01.2017. 15:40h

Budvanin Saša Boreta , jedan od osuđenih za ubistvo visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, i njegova supruga Marina, predali su Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za izdavanje Urbanističko-tehničkih uslova za rekonstrukciju poslovnih prostora u poslovnom centru “Podkošljun“, u hotel sa četiri zvjezdice.

To se navodi u zahtjevu koji potpisuje Marina Boreta.

Ona je zahtjev podnijela 25. decembra u Podgorici, koji je resorno ministarstvo primilo 18. januara, nakon čega je i objavljen na zvaničnom sajtu resornog ministarstva.

Boreta koji je na odsluženju 30 godišnje zatvorske kazne je, preko supruge, kojoj je dao punomoćje, još krajem novembra prošle godine predao budvanskom Sekretarijatu za urbanizam zahtjev za produženje građevinske dozvole, koju mu je ta opštinska služba izdala krajem 2012.

Budvanski sekretarijat odbio je da Boreti produži dozvolu, iako je on u svome obrazloženju naveo da zbog opravdanih razloga nije bio u mogućnosti da započne gradnju.

Opština Budva izdala je Boreti, koji se i tada nalazio u spuškom zatvoru, građevinsku dozvolu za dogradnju i nadogradnju dijela poslovnog centra „Potkošljun“, koji je u njegovom vlasništvu, na ulazu u Budvu kod velikog kružnog toka.

Boreti je tada bilo odobrena dogradnja i nadogradnja prizemlja, dva sprata i potkrovlja ukupne bruto građevinske povšine 539 kvadrata.

To je ujedno i predviđeno važećim Detaljnim urbanističkim planom “Potkošljun”, čije izmjene i dopune su u toku.

Dozvolom su obuhvaćene parcele 1234 /1 i 1234/9 KO Budva, na kojima je, kako piše u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, Boreta vlasnik prvog sprata ukupne površine od 120 kvadrata, dok je prizemlje od 162 kvadrata i dvorište od 67 kvadata vlasništvo njegove supruge Marine Borete.

Dugi niz godina u ovim poslovnim prostorima je bio kazino i ugostiteljski lokal.

Bonus video: