Peković: Svi organi vlasti da medijima omoguće slobodan rad

Demokrate su pozvale poslenike javne riječi da se suprotstave unižavanju izuzetno značajne profesije, odupirući se uticaju političkih i ekonomskih moćnika, jer se ne nazivaju sedmom silom bez razloga
436 pregleda 6 komentar(a)
Anđela Peković, Foto: Demokratska Crna Gora
Anđela Peković, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 23.01.2017. 15:36h

Demokratska Crna Gora pozvala je sve organe vlasti da medijima omoguće slobodan rad jer sloboda medija je, kako smatraju u toj partiji, imperativ demokratskog društva.

Portparolka Demokrata, Anđela Peković je svim poslenicima javne riječi uputila čestitku povodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore.

"S obzirom na to da je sloboda medija u Crnoj Gori ozbiljno ugrožena, da država nosi teško breme nerasvijetljenih ubistava, napada na novinare i imovinu medija, kao i da se novinari i ostali medijski poslenici nalaze u sve gorem ekonomskom položaju, Demokrate pozivaju sve organe vlasti da medijima omoguće slobodan rad, jer sloboda medija je imperativ demokratskog društva", navela je Peković.

Kako je rekla, ukoliko je pravda temelj države, onda bi istinistost, objektivnost i odgovorno informisanje javnosti trebalo da budu temelj svakog profesionalnog novinarstva.

Demokrate su pozvale poslenike javne riječi da se suprotstave unižavanju izuzetno značajne profesije, odupirući se uticaju političkih i ekonomskih moćnika, jer se ne nazivaju sedmom silom bez razloga.

"A Demokrate će uvijek podržavati slobodnu i kritičku riječ i boriti se za stvaranje uslova za profesionalan i nesmetan rad svih medija", poručila je Peković.

Bonus video: