Stanić: Novinari su uvijek bili u prvim redovima otpora protiv zatvorenog društva

"U situaciji u kojoj se Crna Gora u posljednjih par godina nalazi, izazovi sa kojima se novinari suočavaju su ogromni", rekao je Stanić
60 pregleda 3 komentar(a)
Mirko Stanić (Novine)
Mirko Stanić (Novine)
Ažurirano: 23.01.2017. 14:25h

Sloboda novinara predstavlja temeljne postulate svake moderne demokratije, ocijenio je portparol Socijaldemokratske partije (SDP), Mirko Stanić i dodao da je neophodno da se svi prema toj odogovornoj profesiji odnose kao prema glasu naroda i zajednički naprave iskorake ka unaprjeđenje uloge medija.

Stanić je, povodom Dana novinara, poručio da je pravo na izražavanje mišljenja je osnovno ljudsko pravo, a novinari su uvijek bili u prvim redovima otpora protiv zatvorenog društva.

"U situaciji u kojoj se Crna Gora u posljednjih par godina nalazi, izazovi sa kojima se novinari suočavaju su ogromni", rekao je Stanić.

Zbog toga je, smatra on, neophodno da se svi prema ovoj toj odogovornoj profesiji odnose kao prema glasu naroda i zajednički naprave iskorake ka unaprjeđenje uloge medija.

"Samo sa profesionalnim i samostalnim novinarima i medijima možemo doći do objektivnog informisanja i širenja slobodne misli i u našoj zemlji, kao neophodnog uslova za uspostavljanje funkcionalne demokratije", poručio je Stanić.

Bonus video: