IZ NVO VOZ NEPREBOLA POLOŽILI CIVJEĆE NA SPOMEN OBILJEŽJE

Obilježeno 11 godina od nesreće kod Bioča

Predsjednik NVO Voz neprebola, Goran Vojinović kazao je da ni poslije 11 godina nije utvrđeno kako je došlo do ove željezničke nesreće i poručio da će rodbina poginulih ostati dostojanstvena i istrajna do kraja
60 pregleda 0 komentar(a)
Voz neprebola, Foto: Jadranka Ćetković
Voz neprebola, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 22.01.2017. 20:29h

Polaganjem cvijeća na spomen obilježju u gradskom parku u Bijelom Polju, rodbina poginulih u željezničkoj nesreći kod Bioča, predstavnici Nevladine organizacije Voz neprebola, lokalne uprave i brojni građani, obilježili su danas 11. godišnjicu željezničke nesreće na Bioču, u kojoj je stradalo 47, a povrijeđeno više od 200 putnika.

Predsjednik NVO Voz neprebola, Goran Vojinović kazao je da ni poslije 11 godina nije utvrđeno kako je došlo do ove željezničke nesreće i poručio da će rodbina poginulih ostati dostojanstvena i istrajna do kraja.

On je pozvao nadležne da pokažu da je država jača od pojedinaca, istina od laži i zatražio da naležni odovore na njihova pitanja i dokaze.

“Ima li u vama makar malo ljudske savjesti, časti, hranrosti i profesionalizma kada bježite od ljudi istine i pravde? Godinama stojimo pred vama, iznoseći dokaze, probleme i propuste. Na malo toga ste odgovorili ili reagovali. Ako ste zaistra ljudi, ali i institucije, ako to u pravom smislu jeste, pokažite i stanite uz nas”, kazao je Vojinović i pozvao nadležne da budu uz rodbinu koja im daje šansu već danas –na spomen-obilježju na Bioču“