Nikšićki Trg pretvoren u klizalište, trotoari zaleđeni

Direktor JP Komunalno Miodrag Muratović kazao je da su vremenski uslovi “krivi” za ledeni Trg i trotoare
207 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2017. 14:03h

I dok su u lokalnoj upravi i u Komunalnom preduzeću uglavnom zadovoljni kako je Nikšić očišćen od snijega, građani negoduju.

Glavne saobraćajnice su očišćene, ali su zato “zaleđeni” trotoari, Trg pretvoren u klizalište, parkinzi neočišćeni, šetalištem ispod Trebjese teško se može šetati.

Dok se vozači bune što se pišu kazne za nepropisno parkiranje, a parking mjesta neobilježena jer se ne vide od leda i snijega, što su parkinzi “ledena ostrva”, pješacima su preostale ulice, jer su trotoari samo za one najhrabrije.

“Pošto uglavnom kritikujem lokalnu vlast red je da ih za nešto i pohvalim. Ne znam ko je došao na ideju da se u centru Nikšića otvori klizalište, ali znam da je obradovao sve građane, posebno zaposlene u Hitnoj pomoći i na ortopediji. Jeste da je klizalište malo neravno, ali DPS-u se u zube ne gleda”, ironično je prokomentarisao Milko Kulidžan.

Direktor JP Komunalno Miodrag Muratović kazao je da su vremenski uslovi “krivi” za ledeni Trg i trotoare.

“Padao je snijeg, bila je jaka mećava i duvao vjetar, zatim je pala kiša i sve je zaledilo. Nažalost, ne postoji mogućnost da se led očisti. Naše službe danonoćno rade, sipa se sitni pijesak gdje su betonske površine, a mješavina soli i pijeska gdje su asfaltne površine i to je jedini način da se led očisti”, kazao je Muratović.

Što se građana tiče Muratović je uglavnom zadovoljan kako su očistili pristupne puteve do svojih kuća i zgrada.

Galerija

Bonus video: