U Beranama danima debeli minus: Mrznu i pucaju cijevi od mraza

Nadležni tvrde da su intervenisali i u vrijeme praznika...
83 pregleda 1 komentar(a)
Berane, Foto: Tufik Softić
Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 21.01.2017. 10:44h

Zbog ekstremno niskih temperatura u mnogim domaćinstvima na području opštine Berane došlo je do smrzavanja i pucanja vodomjera i cijevi.

Direktora preduzeća Vodovod i kanalizacija Vuk Todorović kaže da su nezaštićeni i neizolovani vodomjeri i instalacije najčešći uzrok kvarova.

U Beranama su temperature ispod nule već skoro dva mjeseca, a štete u domaćinstvima zbog smrzavanja i pucanja vodovodne instalacije su veće nego ikada ranije.

"U posljednjih deset dana imali smo 126 intervencija. Intervencije su obuhvatale zamjene vodomjera, odmrzavanje i intervencije na vodovodnim cijevima“.

Todorović je rekao da su ekipe bile sve vrijeme na terenu i pomagale građanima u otklanjanju i saniranju kvarova.

“Niske temperature i slaba zaštićenost vodomjera prozrokovali su pucanje stakala na vodomjerima, a često i do oštećenja kompletne vodovodne instalacije (usljed smrzavanja vode), posebno u nenaseljenim kućama, što je prouzrokovalo kvarove i u vezanim stambenim objektima“.

U svakodnevnoj komunikaciji sa građanima, zaposleni su, tvrdi Todorović, pomagali u otklanjanju kvarova kako kućni budžeti ne bi bili dodatno opterećeni troškovima za popravke instalacija i vodomjera.

“Svima koji su nam se obratili za pomoć trudili smo se da izađemo u susret, iako to nije bilo u našoj nadležnosti. Ovakve vremenske neprilike shvatili smo kao elementranu nepogodu i u skladu sa tim smo i angažovali sve kapacitetet preduzeća, čak i u vrijeme praznika, kada su svi drugi odmarali“.

Bonus video: